SEGRE

PANORAMA

Centenars de lleidatans insten la UE a escoltar Catalunya

Reclamen que actuï de mediadora per una solució política

La manifestació va arrancar a la plaça del Treball i va acabar a la plaça d’Europa, amb parlaments.

La manifestació va arrancar a la plaça del Treball i va acabar a la plaça d’Europa, amb parlaments.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones es van manifestar ahir a Lleida per demanar que Europa els escolti i actuï per buscar una solució política al conflicte a Catalunya. Sota el lema “Escolta Europa”, la marxa, convocada per l’ANC i Òmnium en col·laboració amb altres entitats, va començar a la plaça del Treball, va seguir per Corts Catalanes i el Segon Passeig de Ronda i va acabar a la plaça Europa, on es van llegir diversos manifestos i els cantaires de la Paeria van interpretar les seues cançons com fan des de fa més d’un any.

També hi va haver temps perquè parlessin ciutadans d’altres països europeus, que van explicar com es veu i es viu el procés des de fora. “Si Europa vol continuar fidel al seu compromís amb la democràcia i els drets humans creiem que ha de mullar-se i fer de mediador i obrir camins a una solució política”, va afirmar el director dels cantaires, Jaume Añé.

Els responsables de l’ANC i Òmnium de Lleida van criticar la passivitat d’Europa davant dels refugiats, la violència masclista i l’auge de l’extrema dreta a tot el continent i van demanar a les seues institucions més contundència i que actuï davant d’aquests problemes.

tracking