SEGRE

PANORAMA

El sobiranista Joan Canadell ja presideix la Cambra de Barcelona

Joan Canadell, ahir, just després de ser designat president.

Joan Canadell, ahir, just després de ser designat president.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Canadell va prendre ahir possessió del càrrec de president de la Cambra de Comerç de Barcelona després que la seua candidatura, Eines de País, integrada per independentistes i avalada per l’ANC, aconseguís la victòria a les eleccions que aquest organisme va celebrar el mes de maig passat. Canadell, que va obtenir el suport de 36 de les 54 butaques del ple, va iniciar el mandat instant les empreses que “forcin l’Estat a respectar la voluntat del poble” i el dret a l’autodeterminació. Així mateix, va afirmar que “com a empresaris hem de respectar la voluntat de la ciutadania i això inclou el dret d’autodeterminació”.

També va denunciar que l’Estat “va a la contra” de Catalunya i va enumerar alguns dels seus “incompliments”, com el Corredor Mediterrani o el de la disposició addicional tercera de l’Estatut.

Davant del fins ara president de la Cambra, Miquel Valls, els consellers Àngels Chacón i Damià Calvet; el president de Foment, Josep Sánchez Llibre; la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, entre d’altres, Canadell va defensar la llibertat dels líders independentistes empresonats per l’1 d’octubre i va tancar la seua al·locució amb un “Visca Catalunya lliure”.

tracking