SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Impliquen Josep Piqué en el frau de contractes públics

Troben correus que el vinculen amb l’adjudicació del concurs de la Ciutat de Justícia de Madrid || Per valor de 771 milions

Imatge d’arxiu de l’exministre Josep Piqué.

Imatge d’arxiu de l’exministre Josep Piqué.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha posat a disposició de l’Audiència Nacional una sèrie de correus electrònics que vinculen l’exministre del PP i empresari Josep Piqué amb possibles negociacions irregulars relacionades amb la Ciutat de la Justícia de Madrid quan era vicepresident d’OHL.

Agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil van descobrir indicis que Piqué estaria implicat en un suposat cas d’adjudicació irregular de contractes d’execució i explotació del campus de la Ciutat de la Justícia de Madrid mentre analitzaven documents relacionats amb el cas Lezo.

Els correus, datats l’abril del 2015, afecten Piqué, l’exconseller delegat d’OHL Javier López Madrid i un altre directiu, Rafael Martín de Nicolás, que planteja a l’exministre la conveniència de contactar amb el llavors president de la comunitat de Madrid, Ignacio González, per assegurar l’adjudicació del concurs de la Ciutat de la Justícia, en què es presentaven en UTE amb Acciona, cosa que va tenir lloc durant els últims dies de mandat de González. La seua predecessora, Cristina Cifuentes, va deixar en suspens el contracte, que arriba fins als 771 milions d’euros.

Fiscalia demana dos anys i mig per a Camps per la trama Gürtel La Fiscalia Anticorrupció demana dos anys i sis mesos de presó per a l’expresident valencià Francisco Camps per delictes de prevaricació i frau en relació amb la contractació irregular de la trama Gürtel per al muntatge de l’estand de Fitur del 2009. Segons la Fiscalia, Camps va donar instruccions perquè adjudiquessin a la filial de Gürtel a València, Orange Market, el muntatge d’aquest estand per 366.529 euros. Per la seua banda, l’acusació popular que exerceix el PSOE demana per a ell una condemna de nou anys de presó. D’altra banda, el Suprem ha condemnat l’expresident balear Jaume Matas a tornar a la comunitat 1,2 milions en concepte de responsabilitat civil per prevaricar per encarregar a l’arquitecte Calatrava un teatre de l’òpera a Palma.

tracking