SEGRE

TERRORISME JUSTÍCIA

Josu Ternera, detingut poc després d'haver estat posat en llibertat

Per una euroordre de detenció per Espanya

Josu Ternera el dia que va ser arrestat als Alps francesos.

Josu Ternera el dia que va ser arrestat als Alps francesos.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’històric líder d’ETA José Antonio Urrutikoetxea, conegut com a Josu Ternera, va ser posat ahir en llibertat sota control judicial per la justícia francesa per raons humanitàries a causa del delicat estat de salut en què es troba al necessitar ser operat de la pròstata. Tanmateix, hores després de l’ordre de posada en llibertat, Ternera va ser detingut per les autoritats franceses abans que pogués sortir de la presó a causa de l’euroordre d’arrest dictada des de l’Audiència Nacional per l’atemptat a la casa caserna de Saragossa el 1987 i que va provocar onze morts.

El Tribunal d’Apel·lació de París, contra l’opinió de la Fiscalia, havia acceptat la demanda de posada en llibertat presentada pels advocats de Ternera, que havien al·legat que el seu estat de salut és incompatible amb la detenció ja que el dia que el van arrestar havia de ser operat de la pròstata.

Ternera va participar en l’atemptat contra la casa caserna que va deixar onze morts el 1987

Fonts judicials van indicar que l’euroordre de detenció emesa per l’Audiència Nacional es notificarà a Ternera en un termini màxim de quaranta-vuit hores, i que després compareixerà a la sala d’instrucció del Tribunal d’Apel·lació de París, que decidirà si torna a la presó o surt lliure. Urrutikoetxea va ser traslladat ahir a la tarda des de la presó de la Santé de París, on estava ingressat des del 17 de maig, l’endemà del seu arrest en una localitat dels Alps francesos, fins a la direcció general de la Seguretat Interior (DGSI) de la policia en Levallois-Perret, als afores de la capital on estarà tancat. Ternera, que havia de complir una pena a França de set anys per pertinença a organització criminal, va ser reclamat per la justícia espanyola per poder enjudiciar-lo per l’atemptat d’ETA el 1987 a la casa caserna de Saragossa.

tracking