SEGRE

ARÀBIA SAUDITA INVESTIGACIÓ

L’ONU culpa el príncep saudita Bin Salman de l’assassinat de Khashoggi

La relatora especial d’execucions extrajudicials demana aplicar sancions a l’hereu de la corona || Riad qüestiona credibilitat d’investigació de les Nacions Unides

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El príncep Mohamed bin Salman de l’Aràbia Saudita té responsabilitat en l’assassinat del periodista Jamal Khashoggi, va afirmar ahir l’ONU en un informe que demana més sancions internacionals contra l’hereu de la monarquia saudita i seguir amb les investigacions sota els auspicis de l’organisme internacional.

L’informe, de cent pàgines, fruit de sis mesos d’investigació de la relatora de l’ONU per a les execucions extrajudicials, Agnes Callamard, conclou que l’assassinat del 2 d’octubre del 2018 al consolat saudita a Istanbul (Turquia) “va ser resultat d’un pla elaborat” i “premeditat” sota la supervisió d’alts càrrecs de la monarquia.

Riad assegura que a l’informe no vinculant es repeteixen dades ja publicades a la premsa

La mort del periodista “constitueix un crim en què altres estats poden aplicar la jurisdicció internacional, per això els demano que prenguin les mesures necessàries”, va subratllar al text la relatora, que també va citar l’existència de “proves creïbles” per investigar la responsabilitat de Bin Salman.

El ministre d’Estat d’Afers Exteriors saudita, Adel al-Jubeir, va qüestionar la credibilitat de la investigació publicada per l’ONU. “L’informe inclou contradiccions clares i acusacions sense fonament que fan qüestionar-ne la credibilitat”, va asseverar Al-Jubeir al seu compte oficial de Twitter, en la primera reacció oficial del regne saudita davant de les acusacions contra el príncep i altres alts càrrecs de la monarquia per l’assassinat del periodista crític el mes d’octubre passat. Va afegir, a més, que l’informe “no és res nou” i “repeteix al seu document no vinculant” dades ja publicades a la premsa.

tracking