SEGRE

POLÍTICA PROCÉS

Puigdemont i Mas pacten reforçar JxCat amb una estructura “eficaç”

Buch aposta per aquestes sigles enfront de PDeCAT, amb “menys reconeixement” a les últimes eleccions || Bonvehí demana frenar l’“autodestrucció” del partit

Carles Puigdemont i Artur Mas, ahir, durant la reunió que van mantenir a Waterloo.

Carles Puigdemont i Artur Mas, ahir, durant la reunió que van mantenir a Waterloo.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vegada finalitzat el cicle electoral dels comicis municipals i amb la incògnita de quan es convocaran els catalans, les dos principals marques que han ocupat l’espai deixat per Convergència, el PDeCAT i Junts per Catalunya, han posat fil a l’agulla per assentar-se definitivament després d’uns anys convulsos a Catalunya i també al conjunt de l’Estat. Així les coses, després que Carles Puigdemont, impulsor de JxCat com a coalició d’ampli espectre per a les eleccions del 21-D, es veiés dimecres a la Casa de la República de Waterloo amb representants del poder municipal, com l’exalcaldessa de Tàrrega Rosa Maria Perelló, i pesos pesants a nivell català com els consellers Meritxell Budó i Miquel Buch, ahir va mantenir una trobada amb l’expresident Artur Mas. Després de quatre hores de reunió, van segellar un pacte per dotar Junts per Catalunya d’una estructura “operativa i eficaç”. En aquest sentit, van coincidir que és “necessari” fer aquest pas perquè JxCat és una “realitat política consolidada” amb gairebé tres mil representants electes a les diferents institucions catalanes, estatals i comunitàries. D’aquesta manera, van acordar treballar per “reforçar i consolidar” la confiança rebuda per JxCat.

En paral·lel, Buch va apostar també per JxCat davant el PDeCAT perquè és l’espai que ha tingut “més reconeixement” a l’últim cicle electoral. Tot i així, va deixar clar que les sigles són només “un instrument” per aconseguir els objectius polítics i va demanar que no es parli de l’“autodestrucció” del PDeCAT. D’aquesta forma va replicar al president del partit, David Bonvehí, que es va pronunciar en aquests termes i va reivindicar la capacitat de decisió “interna i externa” de la formació que lidera. Aquests contactes s’emmarquen en la reestructuració que es pretén emprendre aquest estiu de la sopa de sigles sorgida de la desaparició de CDC.

Identificat l’autor del tret que va deixar sense un ull Roger Español

L’equip jurídic de Roger Español, el veí de Barcelona que va perdre un ull durant les càrregues policials de l’1-O a l’Institut Ramon Llull de la capital catalana, va anunciar ahir que un expert ha aconseguit identificar l’agent que va disparar la bala de goma que li va provocar la lesió ocular. En aquest sentit, l’advocada Anaïs Franquesa va manifestar que el policia identificat ara com a l’escopeter autor del tret contra Español va declarar al jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona per aquests fets i va dir que no sabia res sobre aquesta qüestió. A més, Franquesa va aprofitar per criticar els “obstacles” a la investigació de la Policia Nacional i va retreure les “mentides” d’alguns agents davant del jutge. Per la seua part, el lletrat Andrés García Berrio va lamentar que la identificació del policia autor del tret l’hagi hagut d’efectuar una entitat privada i que la Fiscalia no se n’hagi ocupat.

tracking