SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Valls carrega contra l'estratègia “sectària” de Ciutadans per pactar amb els ultres de Vox

Censura la màxima de “com pitjor, millor” que la formació de Rivera segueix a Catalunya || Inés Arrimadas replica que no accepta lliçons de constitucionalisme després d’investir Ada Colau

Manuel Valls, en roda de premsa davant d’unes banderes.

Manuel Valls, en roda de premsa davant d’unes banderes.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exprimer ministre francès i regidor de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, va confirmar ahir la ferma intenció de seguir exercint el seu càrrec a l’ajuntament de Barcelona i va carregar contra Ciutadans, formació amb què va trencar la coalició a començaments de setmana. Valls va assenyalar que l’estratègia presa per la formació d’Albert Rivera és “sectària” i equivocada ja que “provoca el sentiment que s’ha de sacrificar Catalunya per avantatges electorals a la resta d’Espanya” i que fa un any li semblava que la formació taronja era “liberal, progressista i centrada”. Però considera que el canvi de rumb que està prenent Albert Rivera és “equivocat i perillós”, ja que aposta pel “com pitjor, millor” atès que considera que el partit s’està atansant a una “deriva greu” aferrant-se als pactes amb els ultradretans de Vox i amb la seua estratègia contra l’independentisme.

Valls també va descartar que pretengui crear un nou partit a Catalunya, i va remarcar que es troba en un període de “reflexió” i prefereix servir d’ajuda als partits que ja estan constituïts. Respecte a la decisió de l’exministre socialista, Celestino Corbacho, de retirar-li el suport per unir-se a Ciutadans, Valls va assegurar que la “respecta”, malgrat que ho va qualificar “d’incomprensible” i va assegurar que tant ell com Eva Parera continuaran exercint de regidors des d’una “posició modesta”.

Diu que tindrà llibertat de vot a l’ajuntament i que serà membre de la Diputació de Barcelona

Davant d’aquestes declaracions la portaveu de Cs, Inés Arrimadas, va replicar que la formació no accepta lliçons sobre la defensa del constitucionalisme. “Ens hem partit la cara per Catalunya. Hem rebut amenaces de mort i agressions”, va afirmar. Arrimadas també va criticar que Valls oferís el seu suport a Colau, a la qual es va referir com “una de les persones més sectàries i populistes d’Espanya”. La diputada de la formació taronja també va defensar que situar Colau com a alcaldessa de Barcelona és “tan mala idea” com posar Ernest Maragall al capdavant del consistori. I va assegurar que l’alcaldessa de Barcelona ha donat la raó a la seua formació amb la decisió de tornar a penjar el llaç groc a la façana de l’ajuntament quaranta-vuit hores després de prendre possessió del càrrec.

D’altra banda, Celestino Corbacho va assegurar que tindrà llibertat de vot a l’ajuntament, malgrat que va assegurar que espera no haver de votar diferent que els seus companys. Corbacho també va confirmar que ha acordat amb Cs que serà membre de la Diputació de Barcelona, ja que és una institució que coneix a fons.

“L’oferta que ha fet el president no està ubicada al Consell de Ministres”, va assenyalar Calvo, sinó en responsabilitats “polítiques i administratives importants”. La vicepresidenta va instar d’aquesta manera Unides Podem a contestar “si li convenen o no als seus objectius que seguim treballant en polítiques socialistes progressistes”.

Per la seua banda, la portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, va continuar insistint en un acord de govern “complet” amb el PSOE que impliqui “negociar-ho tot”, és a dir, els programes i també els equips, i va tornar a defensar l’entrada d’Unides Podem al Gabinet Executiu.

Manuel Valls, en roda de premsa davant d’unes banderes.

Manuel Valls, en roda de premsa davant d’unes banderes.ACN

tracking