SEGRE

PARTITS NEGOCIACIÓ

ERC reitera que no bloquejarà la investidura i Sánchez diu que no hi ha alternativa possible

També afirma que és “responsabilitat” de PP i Cs facilitar la seua reelecció || Rajoy demana un Govern “al més centrat possible” i aposta per acord entre el PSOE i Rivera, que el líder taronja descarta

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, a Brussel·les.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, a Brussel·les.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de gairebé dos mesos des de la celebració de les eleccions generals, i una vegada aclarits la majoria dels pactes municipals i autonòmics, les negociacions de cara a la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern central han pres empenta en els últims dies. En aquest sentit, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va admetre ahir que està mantenint contactes amb els socialistes. També va assegurar que els republicans “no seran responsables d’unes segones eleccions generals” perquè “la nostra intenció no és la de bloquejar i per això no posarem línies roges”. Tanmateix, alhora, va subratllar que “no donarem un xec en blanc a Sánchez”.

Per la seua part, el cap de l’Executiu en funcions, que es troba a Brussel·les, va eludir revelar què està negociant amb ERC per facilitar la seua investidura. No obstant, sí que va aprofitar per demanar “responsabilitat” al Partit Popular i Ciutadans a fi que aplanin el camí de la seua reelecció. “Facilitar la investidura és responsabilitat seua com a partits d’Estat que es denominen”, va manifestar. En paral·lel, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, també va advocar per la “responsabilitat”, en aquest cas dels independentistes, per no impedir el nomenament de Sánchez. Al seu torn, la portaveu del Govern central en funcions, Isabel Celaá, va avisar que “tots els escons són legals i legítims” per buscar suports per a la investidura.

PP i Cs aconsegueixen un acord “programàtic” per al Govern regional, i avui busquen el suport de Vox

Arran d’això, el líder del PP, Pablo Casado, va criticar el PSOE per haver pactat amb Bildu a Navarra perquè, al seu entendre, es tracta d’una estratègia per aconseguir la investidura a Madrid. “Està deixant molt clar amb qui vol ser investit”, va afirmar. També el president de Ciutadans, Albert Rivera, va retreure a Sánchez que “prefereixi Batasuna com a soci”, alhora que va tancar de nou la porta a pactar amb el PSOE. “Amb aquest PSOE no podem anar de la mà enlloc”, va concloure. Així, va descartar la possibilitat defensada per l’expresident Mariano Rajoy que, ahir mateix, va apostar per un Govern central “al més centrat possible” i una investidura acordada per PSOE i Cs.

tracking