SEGRE

Mas no descarta presentar-se a unes eleccions catalanes

L'expresident de la Generalitat aposta per guanyar més "legitimitat" independentista amb una majoria social "més clara i neta"

Artur Mas ha inaugurat les piscines d'Alfès.

Mas no descarta presentar-se a unes eleccions catalanesMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha assegurat aquest divendres que no descarta presentar-se com a candidat per JxCat a unes eventuals eleccions al Parlament en cas que la militància del seu espai polític li ho demani. En una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio', Mas ha concretat que no té "ganes" de fer aquest pas però que està "compromès" amb el projecte sobiranista i si se li fa la petició ho "analitzarà". "En condicions mínimament normals el meu rol no hauria de ser presentar-me a unes eleccions. La balança està més inclinada en el no que en el sí", ha avisat. Mas, que està inhabilitat pel 9-N fins al febrer de 2020, ha deixar clar que ara per ara no en té ganes i que a dia d'avui la resposta seria que "no". També ha situat com a objectiu independentista guanyar més "legitimitat" aconseguint una majoria social a les urnes més "clara" i "neta".

Així, en parlar del suport independentista, Mas ha admès que cal sumar una majoria social més àmplia i ha avisat que en cas d'assolir-la caldrà calcular la reacció de l'estat espanyol, la de la Unió Europea i les possibilitats de convertir una qüestió "legítima per una de legal". "Fins i tot superant el 50% [del suports independentistes en percentatge de vots] caldrà calcular bé la reacció", ha argumentat.

tracking