SEGRE

SUCCESSOS INSTAL·LACIONS

Quatre ferits en una explosió a la central hidroelèctrica de Riba-roja

A última hora de la tarda tres dels ferits van rebre l’alta || Deflagració mentre es portaven a terme treballs de soldadura a la zona de les turbines

Una dotació dels Bombers després de l’explosió a la central de Riba-roja ahir.

Una dotació dels Bombers després de l’explosió a la central de Riba-roja ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre persones van resultar ferides ahir per una deflagració a la central hidroelèctrica de Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre), una d’elles en estat crític i dos de greus. Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va rebre l’alerta al voltant de les tres de la tarda, quatre ambulàncies i dos helicòpters medicalitzats es van desplaçar al punt per atendre els afectats, que van ser traslladats a l’hospital de Vall d’Hebron.

El quart ferit es trobava en estat menys greu i el van evacuar al mateix centre hospitalari. Segons fonts dels Bombers de la Generalitat, els quatre ferits eren treballadors de la central i van patir diverses cremades mentre estaven fent tasques de soldadura en una de les turbines. Al final de la tarda, tres dels ferits van rebre l’alta, segons fonts hospitalàries.

Les instal·lacions de la central hidroelèctrica no van patir cap dany per l’explosió

Les instal·lacions de la central de Riba-roja no van patir cap dany estructural arran de l’accident laboral i van mantenir l’activitat habitual, segons Protecció Civil. L’alcalde de Riba-Roja, Antonio Suárez, va apuntar que la causa de l’explosió van ser els treballs de soldadura que estaven fent els empleats com a part de les tasques de manteniment d’una de les turbines de la planta.

Suárez també va informar que els quatre ferits van poder sortir de les instal·lacions pel seu propi peu després de la deflagració, un d’ells amb cremades de segon grau a l’espatlla.

D’altra banda, va explicar que els afectats són ocupats portuguesos que vivien des de feia un temps al municipi i eren “coneguts” per la població. Eren d’una empresa contractada per a aquests treballs i no d’Endesa, que ja va destacar que “els protocols de seguretat són molt garantistes”. Fonts d’Endesa van explicar que el grup elèctric amb el qual estaven treballant no estava en marxa en el moment de la deflagració. La companyia farà un estudi per aclarir les causes.

La central hidroelèctrica es va començar a construir l’any 1959 i va entrar en funcionament el 1966. La instal·lació està gestionada per Endesa i té una potència instal·lada de 262,8 megawatts. Fonts de la companyia van apuntar ahir que habitualment no hi ha personal propi treballant a la central, perquè totes les actuacions es coordinen des del centre de control d’hidràuliques, situat a la ciutat de Lleida. Els ferits portaven a terme tasques de reparació a les turbines, un encàrrec que des de fa mesos exerceix personal qualificat de dos empreses portugueses que treballen com a subcontractades.

Segons va informar Protecció Civil, l’accident laboral d’ahir no va afectar l’activitat de la central ni el pantà de Riba-roja d’Ebre.

Instal·lació d’Endesa amb el centre de control a LleidaL’embassament de Riba-roja es troba al riu Ebre, entre Aragó i Catalunya. Està a cinc quilòmetres del nucli de Riba-roja d’Ebre.

tracking