SEGRE

POLÈMICA EUA

Una periodista acusa Donald Trump d’abusos sexuals

Els fets van tenir lloc fa dos dècades en un centre comercial || Acumula acusacions d’una desena de dones per assetjament

El president dels Estats Units, Donald Trump.

El president dels Estats Units, Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha estat acusat per la periodista americana Elizabeth Jean Carroll d’abusos sexuals. Els fets van tenir lloc, segons Carroll, als emprovadors d’un centre comercial de Nova York el 1995. Tot va passar quan es va trobar amb l’ara president en un centre comercial de Manhattan i aquest li va demanar opinió per comprar un regal per a una dona. Volia comprar llenceria i li va demanar a la dona que se l’emprovés i, segons la denúncia, quan van arribar al vestidor la va empènyer contra la paret i li va baixar les mitges per grapejar-la. Carroll va assegurar que en el seu moment no ho va denunciar perquè tenia por de les represàlies que el magnat pogués prendre contra ella.

Tot això ho va explicar ahir durant la presentació del nou llibre en què explica els cops que ha estat “atacada” per homes al llarg de la vida. Per la seua part, el mandatari nord-americà va rebutjar l’acusació, al·legant que no coneixia Carroll i que el seu llibre “hauria de vendre’s a la secció de ficció”. Trump ha estat acusat per assetjament sexual per més d’una desena de dones, encara que sempre ha negat haver fet res indegut.

Els EUA amenacen l’Iran d’imposar-li noves sancions? Donald Trump va anunciar ahir que té la intenció d’imposar noves sancions a l’Iran per evitar que pugui aconseguir armes nuclears i no va descartar portar a terme una acció militar contra la República Islàmica. “Ara mateix l’Iran és un desastre econòmic. Estan passant un infern. Les sancions els han afectat molt. Imposarem més sancions, moltes més. Tot el que vull és que no tinguin armes nuclears”, va assegurar. Per la seua part, el govern iranià va anunciar que està preparat per respondre a qualsevol atac que els Estats Units pretenguin efectuar sobre el seu territori. Les declaracions van arribar l’endemà que se sabés que Trump va avortar in extremis un atac sobre diversos objectius iranians al·legant falta de proporcionalitat.

tracking