SEGRE

POLÍTICA NOU GOVERN

El PSOE reclama a Podem que abandoni l’immobilisme i negociï

Els de Pedro Sánchez afirmen als morats que ells han estat flexibles

Imatge d’arxiu de la cambra del Congrés dels Diputats.

Imatge d’arxiu de la cambra del Congrés dels Diputats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les negociacions per formar govern i investir Pedro Sánchez com a president es prolonguen una setmana més amb la proposta d’un govern “de cooperació” amb Unides Podem sobre la taula. Arran d’aquesta situació, des del PSOE van recalcar ahir que la formació s’ha “mogut” de la seua posició inicial de governar en solitari i assenyala que Unides Podem “ha de fer el mateix” per facilitar la investidura.

“La proposta del PSOE és de cooperació, no de coalició. Unides Podem ho sap”, van subratllar fonts socialistes, que van destacar que estan “a l’espera” i “desitjant treballar” per al vot favorable de la formació morada. En concret, la proposta de cooperació dels socialistes amb Unides Podem seria parlamentària, de continguts i de representació institucional, “però no al Consell de Ministres”. La direcció del partit va justificar aquest últim matís al·legant que “la raó de la cooperació i no la coalició, a diferència del que Unides Podem ens diu que sí que estem fent en autonomies, és perquè en aquestes últimes se sumen majories absolutes i al Govern d’Espanya no”, explica el PSOE.

Paral·lelament, la portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, va criticar els “pactes de la infàmia” dels socialistes en ajuntaments i governs autonòmics, i va assegurar que Ciutadans no s’abstindrà per facilitar la investidura de Pedro Sánchez. “Aquest president que tenim no pot donar lliçons de pactes i no pot exigir que ens abstinguem a una investidura perquè sempre que pot pacta amb els nacionalistes”, va dir Arrimadas, que va assegurar que ells es mantindran “fidels a Espanya”. Va recalcar que “Sánchez té el govern fet. Algú dubta que el senyor Sánchez ja té el govern fet amb els populistes i els nacionalistes?”. Va acabar la intervenció assegurant que aquests pactes “perseguiran la consciència” de Sánchez.

D’altra banda, l’absència de data per a la investidura té bloquejades la capacitat legislativa del Congrés, la qual cosa ha provocat que Partit Popular i Ciutadans proposin que si a començaments de juliol no hi ha una data concretada, s’iniciï el procés de creació de les comissions parlamentàries i l’activació de la Diputació Permament. Ni PSOE ni Unides Podem no ho comparteixen, ja que diuen que “no té sentit formar les comissions si no hi ha una estructura de Govern”.

tracking