SEGRE

POLÍTICA

Javier Nart dimiteix de la direcció de Cs

S’afegeix a la marxa de Toni Roldán, que deixa el partit, després de forçar Garicano una votació en la qual Cs rebutja majoritàriament pactar amb Sánchez

Javier Nart dimiteix de la direcció de Cs

Javier Nart dimiteix de la direcció de CsEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria de l’Executiva de Ciutadans ha votat aquest dilluns a favor de mantenir l’estratègia de no negociar la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, com a president el Govern, després de la qual cosa l’eurodiputat Javier Nart ha presentat la seua dimissió com a membre de la direcció del partit.

Segons han informat fonts de la formació taronja, la votació no estava prevista però s’ha realitzat a petició del mateix Nart i del també eurodiputat i responsable d’Economia i Ocupació del partit, Luis Garicano, que plantejaven "revisar l’estratègia del partit en relació amb la investidura i obrir una via de negociació amb Sánchez".

Això ha ocorregut després que el secretari d’Estudis i Programes i portaveu adjunt en el Congrés, Toni Roldán, anunciés que abandona el partit i el seu escó per discrepar de l’estratègia de pactes impulsada per Albert Rivera i després que la portaveu de l’Executiva, Inés Arrimadas, fes una roda de premsa després de l’habitual reunió dels dilluns.

Dels 35 membres que componen el Comitè Executiu -descomptant a Roldán, que no ha participat-, 24 han votat "a favor de mantenir l’estratègia de dir-lo no a Pedro Sánchez", mentre que uns altres quatre han votat en contra i tres s’han abstingut.

Els que han votat en contra són, a més de Garicano i Nart, l’exdiputat en el Congrés i responsable de l’àrea d’Exteriors en l’Executiva, Fernando Maura, i el líder de Ciudadanos a Castella i Lleó, Francisco Igea. De moment, Nart no ha dit si preveu renunciar al seu escó en el Parlament Europeu.

tracking