SEGRE

POLÍTICA

Roldán deixa Cs i avisa que el seu gir polític tindrà costos "massa alts"

Dures crítiques del portaveu d’Economia de Ciutadans en el Congrés

Roldán deixa Cs i avisa que el seu gir polític tindrà costos

Roldán deixa Cs i avisa que el seu gir polític tindrà costos "massa alts"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’Economia de Ciutadans en el Congrés, Toni Roldán, ha assegurat que abandona el partit perquè no comparteix la nova estratègia política empresa pel president de la formació, Albert Rivera, que tindrà "costos massa alts", en relació amb els seus suports indirectes a Vox.

En roda de premsa en el Congrés, Roldán ha anunciat que abandona tots els seus càrrecs en el partit i deixarà l’escó aquesta setmana perquè, després de molts intents de ser lleial a Ciutadans "no ha tingut èxit" i "un no pot tractar de ser el que no és durant gaire temps".

"No me’n vaig perquè jo hagi canviat sinó perquè Cs ha canviat, aquest no és el contracte que jo vaig firmar. La política no és un supermercat, no es venen productes que es puguin alterar de la nit al dia es ven idees, es ven un projecte per a Espanya i continuo creient en el mateix projecte per a Espanya en què creia fa quatre anys", ha estat taxatiu.

Roldán ha lamentat els suports de Ciutadans al PP i indirectament a Vox en algunes matèries així com per governar en Comunitats Autònomes i ha afirmat que "Espanya té una oportunitat històrica per construir un Govern estable i seria un greu error malgastar aquesta oportunitat".

"Totes les estratègies polítiques tenen costos però segons la meua opinió els costos per a Espanya de l’estratègia elegida per Ciudadanos són massa alts", ha incidit després d’incidir que els que "creiem en la democràcia liberal tenim l’obligació d’entendre’ns".

La marxa Roldán es produeix després que Rivera hagi establert un veto a pactar amb el PSOE i hagi preferit com a soci de pactes el PP, i encara que Roldán no ha al·ludit directament a aquest cordó sanitari s’ha preguntat "com superarem la dinàmica de la confrontació entre rojos i blaus que venim a combatre, si ens convertim en blaus?".

"Com construirem un projecte liberal a Espanya si no som capaços de confrontar-nos a l’extrema dreta que està als antípodes en tot el que pensem. Les noves metes en llibertats individuals no les assolirem de la mans de Vox, les reformes eco que necessita Espanya tampoc van a vindre de la mà d’Iglesias", ha recalcat.

El diputat de Ciudadanos, visiblement emocionat ha afirmat que "són moments difícils que requereixen generositat i altura de mires; quants països a Europa voldrien una majoria forta en el centre, assenyada i europeista."

Ha indicat que se’n va "profundament" adolorit per abandonar un partit que va nàixer a Barcelona, amb un gran equip d’intel·lectuals, per regenerar la política, acabar amb el bipartidisme i frenar el procés sobiranista.

Malgrat que ha estat molt dur amb la nova estratègia política de Rivera, l’ha elogiat per aconseguir al costat del president francès, Emmanuel Macron, crear un partit que ha demostrat ser valent en moments adversos.

"Ciudadanos ha transformat la política en Catalunya quan el nacionalisme tractava d’arrabassar-lo", ha assenyalat mentre ha recordat que Ciudadanos va atansar l’home a esquerra i dreta en 2015 i 2016 a canvi de reformes i regeneració.

Per a Roldán la política no va de "reconquestes ni d’assaltar el cel" sinó d’aconseguir petits acords amb qui pensa diferent.

"No participaré més de la polarització política, perquè vaig venir a fer el contrari...mai el progrés no va venir dels extrems, tampoc no construint trinxeres entre els que compartim idees bàsiques de progrés i llibertat", ha insistit.

El diputat taronja ha reconegut la tasca realitzada juntament amb el coordinador econòmic del partit i ara líder de Cs a Europa, Luis Garicano, "des de la llibertat, el màxim rigor analític i l’honestedat intel·lectual".

Ha puntualitzat que és el moment de polítiques de progrés, de combatre dogmatismes ideològics i de construir una força política lliure per regenerar les institucions.

tracking