SEGRE

EMERGÈNCIES ONADA DE CALOR

Dos incendis forestals cremen 30 hectàrees a Batea i Masquefa

Declarats més de 150 focs a Catalunya

Imatge de l’incendi que va cremar 28 hectàrees entre Batea, Maella i Calaceit ahir a la tarda.

Imatge de l’incendi que va cremar 28 hectàrees entre Batea, Maella i Calaceit ahir a la tarda.AGENTES RURALES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb els primers passos d’una onada de calor que elevarà els termòmetres per sobre dels 40 graus aquesta setmana a Catalunya, els serveis d’emergència van haver ahir de lluitar contra més de 150 incendis urbans, de vegetació o forestals declarats al llarg i ample de tot el territori català. A més dels registrats a la demarcació de Lleida, com els de Biosca, Mont-roig, Nalec o els Alamús (més informació a la pàgina 13), fins a 17 dotacions terrestres i 6 mitjans aeris catalans, a banda de 2 quadrilles helitransportades, 2 quadrilles terrestres i 3 autobombes del Govern aragonès, van intervenir en les tasques d’extinció d’un foc forestal declarat poc abans de les dos del migdia al terme municipal de Batea, al costat de la carretera C-221. Les flames es van propagar als termes de Maella i Calaceit i van cremar 28 hectàrees en total, entre Catalunya i Aragó. Cap a dos quarts de sis de la tarda, l’incendi va quedar estabilitzat.

D’altra banda, un altre incendi forestal es va declarar en una zona de matolls de l’avinguda Can Valls de Masquefa, en una urbanització d’aquesta localitat de l’Anoia. Fins al lloc es van arribar a desplaçar 11 dotacions terrestres i dos helicòpters. Per facilitar els diferents treballs d’extinció, va ser desallotjada la piscina municipal de l’Alzinar perquè les aeronaus poguessin agafar-hi l’aigua.

Desallotgen la piscina de l’Alzinar perquè les aeronaus agafessin aigua a l’incendi de Masquefa

No obstant, no va ser necessari desallotjar cap nucli habitat, encara que sí que va quedar tallada la carretera B-224. L’avís de l’incendi es va rebre a un quart de tres i, abans de dos quarts de cinc de la tarda, ja estava totalment controlat.

Finalment, els Bombers el van donar per extingit. El cos d’Agents Rurals va xifrar en 2,02 hectàrees les afectades per l’incendi.

tracking