SEGRE

POLÍTICA PROCÉS

Els presos independentistes surten de Madrid cap a centres catalans

Els homes van partir ahir de Soto del Real, han dormit a Valdemoro, es queden avui a Zuera i demà arriben a Brians || Bassa i Forcadell faran el viatge d’una tirada demà

Furgó de la Guàrdia Civil amb els líders independentistes, ahir, a l’abandonar Soto del Real.

Furgó de la Guàrdia Civil amb els líders independentistes, ahir, a l’abandonar Soto del Real.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pocs minuts després de dos quarts de set de la tarda d’ahir, els set líders independentistes homes en presó provisional pels delictes que se’ls atribueixen en relació amb l’1-O van abandonar la presó madrilenya de Soto del Real a bord d’un furgó de la Guàrdia Civil, fet que va ser l’inici del seu periple de dos dies que acabarà demà amb la seua tornada a Catalunya. A la primera estació del viatge de retorn després de cinc mesos a Madrid per assistir a les sessions del judici pel referèndum al Tribunal Suprem, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn van fer nit al centre penitenciari de Valdemoro, situat també a la Comunitat de Madrid. Si tot va segons el previst, el dia d’avui seran traslladats des de Valdemoro a la presó saragossana de Zuera, on pernoctaran. Ja demà, el furgó entrarà a Catalunya i es dirigirà a la presó de Brians II. En aquest centre penitenciari, els agents de la Guàrdia Civil emprendran el viatge de retorn a Madrid, mentre que els líders del procés quedaran sota custòdia dels Mossos d’Esquadra i seran traslladats a la presó de Lledoners.

Per contra, tant Dolors Bassa com Carme Forcadell seran traslladades directament a Catalunya dimecres. Sortiran de la presó madrilenya d’Alcalá-Meco, faran una parada a la presó de Zuera i després l’expresidenta del Parlament anirà al centre penitenciari de Mas d’Enric mentre que la que va ser consellera de Treball tindrà com a destinació el de Puig de les Basses.

Romeva subratlla que malgrat el retorn a Catalunya continuen sent “presos polítics”

Minuts abans d’abandonar la presó de Soto del Real, Raül Romeva va advertir que la seua tornada a Catalunya no suposa que “tornin a casa”, sinó que “aquí i allà continua la vulneració flagrant de drets i continuem sent presos polítics”. En la mateixa línia, el president de la Generalitat, Quim Torra, va indicar que el trasllat no és un “gest”, sinó una “obligació”, i va denunciar que l’Estat espanyol “continua incomplint l’informe de l’ONU en el qual demana la llibertat dels presos”.

El fiscal insisteix: “Puigdemont no té immunitat”

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha presentat un informe davant del magistrat Pablo Llarena en què insisteix que Carles Puigdemont i Toni Comín no tenen la immunitat que empara els eurodiputats perquè no han arribat a obtenir l’acta que els acredita com a tals. D’aquesta manera, el Ministeri Públic ha contestat a un recurs de reforma presentat davant de l’alt tribunal pels dos dirigents de JxCat, en el qual sol·licitaven la retirada de les ordres de detenció que pesen sobre ells dins del territori espanyol a l’entendre que la seua condició d’europarlamentaris impossibilita als tribunals espanyols a capturar-los pels delictes que se’ls imputen en relació amb l’1 d’octubre i pels quals han estat processats en rebel·lia. L’objectiu del recurs de Carles Puigdemont i de Toni Comín és el de poder acudir a Madrid per prometre el seu càrrec com a eurodiputats, obtenir l’acta i poder estar presents a la sessió constitutiva de la Cambra comunitària, que tindrà lloc a la ciutat francesa d’Estrasburg dimarts vinent, dia 2 de juliol.

Furgó de la Guàrdia Civil amb els líders independentistes, ahir, a l’abandonar Soto del Real.

Furgó de la Guàrdia Civil amb els líders independentistes, ahir, a l’abandonar Soto del Real.ACN

tracking