SEGRE

Els presos independentistes surten de Valdemoro i dormiran a Zuera, a Saragossa

Arribaran a Lledoners el dimecres

Els presos independentistes surten de Valdemoro i dormiran a Zuera, a Saragossa

Els presos independentistes surten de Valdemoro i dormiran a Zuera, a SaragossaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els set presos independentistes han sortit cap a les 9.30 hores d’aquest dimarts de la presó madrilenya de Valdemoro i pernoctaran al centre penitenciari de Zuera (Saragossa), des d’on partiran dimecres cap a Catalunya. Fonts d’Interior han dit que l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Raül Romeva, l’exlíder de l’ANC Jordi Sànchez i el líder de Òmnium Jordi Cuixart ja estan de camí a la presó saragossana.

El dispositiu del trasllat, al qual el Tribunal Suprem va donar el seu vistiplau divendres passat una vegada finalitzat el judici, és igual al que es va realitzar el juliol del passat any quan el jutge d’aquest òrgan Pablo Llarena va concloure la instrucció del cas. Conduïts pels agents de la Uprose, la unitat especialitzada de la Guàrdia Civil per als trasllats de presos, els set sortiran demà dimecres des de Zuera cap a un centre penitenciari de Catalunya, on ja seran els Mossos d’Esquadra els qui es facin càrrec de la seua custòdia i seguretat.

Per la seua part, les dos dones preses, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera de Treball Dolors Bassa, seran traslladades el mateix dimecres des de la presó d’Alcalá de Henares (Madrid I) directament cap a Catalunya.

Reglamentàriament la conducció d’homes i dones es fa per separat i així s’està fent en aquest cas. El Tribunal Suprem va considerar, en resposta a la consulta de la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, que no hi havia cap "obstacle" per al trasllat dels nou processats a les presons de Lledoners (Barcelona), Mas d’Enric (Tarragona) i Figueres (Girona), on es trobaven abans del judici.

tracking