SEGRE

Els presos independentistes fan una aturada a Lleida

Parada tècnica del dispositiu de trasllat des de Saragossa fins a Barcelona

Els presos independentistes fan una aturada a Lleida

Els presos independentistes fan una aturada a LleidaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dispositiu de la Guàrdia Civil per traslladar els set presos independentistes homes de la presó de Zuera fins a Brians 2, a Barcelona, ha fet una aturada tècnica a mig matí al Centre Penitenciari de Ponent, a Lleida. L'autobús que trasllada l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras; els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Raül Romeva; l’exlíder de l’ANC Jordi Sànchez; i el líder de Òmnium Jordi Cuixart ha entrat a la presó lleidatana abans de les 11 del matí davant dels crits de suport d'una desena de persones que s'ha concentrat a les portes del centre penitenciari.

Els presos del "procés" han sortit a les 9.00 hores de la presó de Zuera (Saragossa) conduïts per la Guàrdia Civil. Fonts del Ministeri de l’Interior han recordat que els agents de la Uprose -unitat especialitzada de la Guàrdia Civil per al trasllat de presos- els portaran fins Brians, on els Mossos d’Esquadra s’encarregaran ja de la seua custòdia i seguretat. Probablement, la Policia autonòmica els condueixi fins la presó en la qual van estar abans de comparèixer en el judici del Tribunal Suprem, la barcelonina de Lledoners.

Durant els mesos que va durar el judici al Suprem, els processats van estar reclosos a la presó madrilenya de Soto del Real, des d’on van sortir aquest dilluns a les 18.30 hores per pernoctar en la també madrilenya de Valdemoro. Ahir, dimarts, a les 9.30 hores, el furgó de la Guàrdia Civil els va traslladar fins Zuera, on han pernoctat. Un dispositiu de trasllat a què el Tribunal Suprem va donar el seu vistiplau divendres passat una vegada finalitzat el judici i que està sent idèntic a l’anterior, el que es va dur a terme el juliol de 2018 una vegada que el jutge Pablo Llarena va donar per conclosa la instrucció del cas.

Els presos independentistes fan una aturada a Lleida

Els presos independentistes fan una aturada a LleidaItmar Fabregat

tracking