SEGRE

PARTITS NEGOCIACIÓ

Iglesias amenaça de votar 'no' en la sessió d'investidura

El president en funcions reitera la negativa a incloure ministres de Podem al Govern || Els socialistes pressionen PP i Ciutadans a l’anunciar que se sotmetrà al Congrés al juliol, amb o sense suports

Sánchez, ahir a Madrid, amb el secretari de Transports, Pedro Saura, i el ministre Ábalos.

Sánchez, ahir a Madrid, amb el secretari de Transports, Pedro Saura, i el ministre Ábalos.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reunió que van mantenir ahir el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, i el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, va acabar en fracàs després que, durant l’hora que va durar la reunió, els dos dirigents constatessin com d’allunyades segueixen les seues posicions. En aquest sentit, Sánchez, en un ambient “cordial”, va reiterar a Iglesias la seua oferta per conformar un “Govern de cooperació” amb un Consell de Ministres integrat només per polítics socialistes i independents de prestigi, per la qual cosa quedarien relegats els membres del partit morat als alts càrrecs de l’administració. Davant aquests plantejaments, Iglesias va insistir en la necessitat que Unides Podem ocupi carteres ministerials i va lamentar que el PSOE no s’hagi decidit sobre si vol pactar amb l’esquerra o amb la dreta. D’aquesta manera, va amenaçar de votar en contra de la investidura de Sánchez si, finalment, no hi ha acord per a la conformació d’una coalició de Govern. D’altra banda, Sánchez i Iglesias sí que es van posar d’acord a l’hora de convenir en la creació d’una comissió de seguiment de l’acord de governabilitat que puguin acabar per subscriure.

Malgrat que els socialistes no tenen garantits els suports per poder tirar endavant la investidura, fonts de la Moncloa van assegurar ahir que Sánchez s’hi sotmetrà durant el mes de juliol amb independència que la tingui o no assegurada.

D’altra banda, la vicepresidenta del Gabinet central en funcions, Carmen Calvo, va tornar a pressionar el Partit Popular i Ciutadans perquè “per l’estabilitat del país i per res més” s’avinguin a facilitar la investidura de Sánchez amb una abstenció. Calvo, que va aprofitar per subratllar que Albert Rivera ha traslladat Ciutadans del centre a la ultradreta, també va qualificar de “raonable” i “respectuosa” l’oferta del PSOE a Podem. “Han estat durant un any un suport molt principal per tirar el treball endavant”, va admetre.

A més, el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, va explicar que la investidura de Pedro Sánchez no serà “complicada” i va vaticinar que l’equip negociador dels socialistes “treballarà” i obtindrà tots els suports necessaris perquè arribi a bon port. Així mateix, va manifestar que el “diàleg” amb els partits independentistes no és imprescindible a l’hora d’obtenir els esmentats vots.

Sánchez, ahir a Madrid, amb el secretari de Transports, Pedro Saura, i el ministre Ábalos.

Sánchez, ahir a Madrid, amb el secretari de Transports, Pedro Saura, i el ministre Ábalos.EUROPA PRESS

tracking