SEGRE

CONFLICTE IRAN

Rouhani titlla Trump de “retardat mental” per les noves sancions

El president nord-americà amenaça de respondre a l’Iran amb “força aclaparadora” || Rússia dóna per vàlida la versió de Teheran sobre el dron dels EUA abatut

Donald Trump desembarca del ‘Marine One’ a la Casa Blanca.

Donald Trump desembarca del ‘Marine One’ a la Casa Blanca.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Iran, Hassan Rouhani, va restar ahir importància a les sancions imposades pels Estats Units contra el líder suprem del país, l’aiatol·là Ali Khamenei, i va considerar que l’administració de la Casa Blanca té un greu “retard mental” a l’imposar-les.

Durant el seu discurs Rouhani va assegurar que les sancions contra Khamenei fracassaran, atès que el líder suprem no té béns fora del país, i va titllar de “desesperades” les mesures adoptades pels Estats Units. “La paciència estratègica de Teheran no significa que tinguem por”, va recalcar Rouhani, que va considerar que el gest de Washington demostra que realment no estan interessats a dialogar. L’Iran també va anunciar que preveu adoptar el 7 de juliol noves mesures amb les quals desvincular-se dels compromisos de l’acord nuclear, al considerar que no s’han fet prou passos com per poder garantir la supervivència de l’esmentat pacte.

Des d’Israel, l’assessor de seguretat nacional de Trump, John Bolton, va insistir que les converses entre els dos països eren possibles i que els EUA estaven disposats a “deixar la porta oberta” que l’Iran entrés a negociar.

Per la seua part, el president dels Estats Units, Donald Trump, va amenaçar de respondre amb una “força gran i aclaparadora” sobre qualsevol atac de l’Iran contra interessos nord-americans i va plantejar fins i tot l’“eradicació”. “L’únic que entenen és la força i el poder i els Estats Units són de lluny la força militar més poderosa del món, amb 1,5 bilions de dòlars invertits només en els últims dos anys”, va afirmar en el seu compte de Twitter.

D’altra banda, el Govern rus va demanar als EUA que es replantegi el seu actual posicionament respecte a l’Iran i el va advertir que no es pot iniciar un procés de diàleg “a punta de pistola”. Per al viceministre d’Exteriors rus, Serguei Riabkov, sancions com les dictades contra el líder suprem de l’Iran “anul·len” els missatges sobre la suposada disposició dels Estats Units a dialogar. Rússia també va donar per vàlida la versió de l’Iran sobre el dron nord-americà abatut i va assegurar que l’aeronau va entrar a l’espai aeri iranià sense cap autorització.

tracking