SEGRE

PANORAMA

Els presos independentistes ja són en presons catalanes després d'un trasllat de tres dies

Entren a Lledoners custodiats per una comitiva dels Mossos d’Esquadra || Quim Torra insisteix en el seu alliberament i que s’haurà de buscar una “resposta col·lectiva” si la sentència no és absolutòria

Jordi Turull saluda la gent congregada al voltant de Lledoners ahir.

Jordi Turull saluda la gent congregada al voltant de Lledoners ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els polítics independentistes van arribar ahir a la presó de Lledoners, al Bages, concloent així un viatge de tres dies que els traslladava des de la presó de Soto del Real, a Madrid. Els dirigents jutjats pel Suprem van arribar passades les tres de la tarda custodiats pels Mossos d’Esquadra en furgonetes sense logotipar. Fora del recinte simpatitzants sobiranistes els esperaven per donar-los la benvinguda decorant amb llaços i símbols grocs l’entorn de la presó. A la nit s’hi van concentrar mig miler de persones. Alguns dels presos van abaixar les finestretes dels vehicles en els quals viatjaven per saludar i agrair als militants que es van congregar per mostrar-los el seu suport. La comitiva que traslladava Jordi Turrull, Josep Rull, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez va arribar cap a les 12.30 del migdia a la presó de Brians 2 a Sant Esteve de Sesrovires, on la Guàrdia Civil va traspassar-ne la custòdia als Mossos d’Esquadra. En el cas de les dones, Carme Forcadell i Dolors Bassa van ser traslladades des de la presó madrilenya d’Alcalá Meco ahir, en un viatge d’un sol dia. Forcadell va ser traslladada a la presó de Mas d’Enric, a Catllar, i Bassa a la de Puig de les Basses, a Figueres, on van ingressar en el mòdul de dones. Els presos estaran en aquests centres fins a conèixer quina és la sentència del Suprem.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va visitar Lledoners després de l’ingrés dels presos. Va assegurar que el fet que segueixin a la presó i no estiguin en llibertat vol dir, segons ell, que l’Estat espanyol “no està buscant justícia, sinó la revenja i l’escarment”, i va demanar que atengui els requeriments d’organitzacions com Amnistia Internacional o Human Rights Watch. També va recordar que el Govern estarà al costat dels presos i va reiterar la intenció de lluitar per la seua llibertat. Per al president, si la sentència no és absolutòria, creu que “s’ha de buscar una resposta col·lectiva”, sense especificar quina. Torra va assegurar que els presos “estan bé” però cansats després d’un “incomprensible” viatge de tres dies.

D’altra banda, també han aparegut una sèrie de vídeos a través de diferents xarxes socials on es poden veure com llancen retrats de Marchena a la foguera al barri de Fort Pienc de Barcelona, a banda de diverses caricatures de polítics com Xavier Garcia Albiol o Miquel Iceta que també van cremar a les fogueres.

Jordi Turull saluda la gent congregada al voltant de Lledoners ahir.

Jordi Turull saluda la gent congregada al voltant de Lledoners ahir.ACN

tracking