SEGRE

PANORAMA

La manifestació de la Diada vol defensar la unitat independentista

Tindrà l’epicentre a la plaça Espanya de Barcelona || La marxa planteja la idea que diferents ideologies puguin confluir en un mateix punt

La presidenta de l’ANC, el president de l’AMI i membres d’Òmniun Cultural, durant la presentació.

La presidenta de l’ANC, el president de l’AMI i membres d’Òmniun Cultural, durant la presentació.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La manifestació de l’11 de setembre d’aquest any servirà per reclamar la unitat estratègica de l’independentisme com a “condició imprescindible” per convertir Catalunya en un estat independent. La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, va defensar ahir que el sobiranisme ha d’arribar a un acord des de la diversitat amb un “objectiu comú” sense que ningú hagi de renunciar als seus orígens. Aquest és el concepte que des de l’ANC es vol mostrar en la marxa de la Diada que tindrà com a epicentre la plaça Espanya de Barcelona, però s’estendrà pels carrers que conflueixen en aquest punt. Els organitzadors de la iniciativa van plantejar així la metàfora de com persones que arriben des de diferents punts poden arribar a formar part d’un punt en comú. L’ANC vol evitar que la “repressió política” aconsegueixi “paralitzar” l’independentisme. Per aquest motiu, Paluzie va indicar que aquest any es reclamarà la “unitat” per aconseguir un “objectiu comú” i va defensar que continuaran lluitant per una estratègia de no-violència. Tant Òmnium Cultural com l’Associació de Municipis per la Independència van anunciar ahir que donaran suport a la manifestació i el missatge que aquesta vol donar. D’altra banda, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va negar que els empresaris catalans hagin actuat amb “covardia” davant de l’independentisme. El president de la patronal catalana va defensar que “els empresaris no estem per fer política, sinó perquè l’economia funcioni i intentar influir”. Així mateix, va mostrar una vegada més el seu rebuig al cercador d’empreses proindependentistes impulsat per l’ANC i va avançar que prendran mesures al costat de les organitzacions de consumidors, els sindicats i la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, amb què es reunirà pròximament.

Torra es burla al Parlament de la crisi de Ciutadans La crisi viscuda a Ciutadans durant els últims dies va provocar ahir que el president de la Generalitat, Quim Torra, ironitzés al Parlament sobre la formació durant la sessió de control al Govern. Durant una disputa amb la portaveu de la formació taronja, Lorena Roldán, sobre la “fuga d’empreses” soferta a Catalunya i la suposada inactivitat de l’Executiu català perquè tornin, Torra va aprofitar per recordar-li que, “per a escapats, el senyor Valls, el senyor Toni Roldán, el senyor Javier Nart, el senyor Juan Vázquez d’Astúries”, i va acabar burlant-se del lema elegit per la formació per a les eleccions generals. «Més que “Vamos, Ciudadanos”, això ja és “Nos vamos de Ciudadanos”. I com més aviat millor”, va ironitzar. En aquest context, Roldán va criticar que Torra no es pronunciés en contra del cercador d’empreses de l’ANC, que segons el seu parer assenyala aquelles empreses que no són “afins al procés” i que va titllar de “llista negra”. Torra va replicar que “el gran boicot” el va aplicar el Govern central “quan va ordenar la retirada de dipòsits a les institucions catalanes”. D’altra banda, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, es va enfrontar a la diputada de Ciutadans Sonia Sierra per la investigació oberta contra una professora per suposadament agredir una alumna a Terrasa per pintar banderes espanyoles. Sierra va dubtar de la imparcialitat d’Educació i Bargalló va respondre que jutgés.

La presidenta de l’ANC, el president de l’AMI i membres d’Òmniun Cultural, durant la presentació.

La presidenta de l’ANC, el president de l’AMI i membres d’Òmniun Cultural, durant la presentació.ACN

tracking