SEGRE

POLÈMICA GALA

La visita de Felip VI obliga a tancar el MNAC per motius de seguretat

Els membres del Govern planten el rei

El rei Felip VI al costat del president de la patronal catalana Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre.

El rei Felip VI al costat del president de la patronal catalana Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La visita que va realitzar ahir el rei Felip VI a Barcelona per presidir la gala de la Nit de la Logística va obligar a tancar el Museu d’Art Nacional de Catalunya durant tota la jornada per motius de seguretat. El sopar, organitzat pel Consorci de la Zona Franca, tindrà lloc a la Sala Oval del MNAC, que sol llogar-se per a actes organitzats pel Consorci, però aquests actes mai han afectat l’activitat normal del centre. La mesura va ser criticada per la conselleria de Cultura de la Generalitat, que considera “excessiva” la decisió. Aquesta és la segona vegada que el museu s’ha de tancar per una visita del rei. Al febrer, quan el monarca va participar en la gala d’inauguració del Mobile World Congress, va passar el mateix. El tancament, avisat amb tan sols un dia d’antelació, ha obligat el centre a cancel·lar 11 visites guiades i a perdre 3.000 visites.

D’altra banda, cap membre alt càrrec del Govern de la Generalitat va assistir al sopar de la Nit de la Logística. No van assistir-hi ni el president Quim Torra, que va al·legar tenir compromisos previs, ni cap dels consellers, encara que sí que van assistir-hi càrrecs intermedis. Tampoc va anar-hi l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Durant la visita, el monarca es va reunir amb el president de Foment del Treball, Josep Sánchez, i van parlar de la nova etapa de la patronal i les seues aspiracions de convertir Catalunya en epicentre atractiu d’inversions internacionals.

També va concedir una audiència al president de Barcelona Global, Pau Guardans, que va manifestar l’interès del monarca en el repte de fer de Barcelona “una de les grans ciutats globals”. Felip VI es va reunir també amb l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona al Palauet Albéniz, a Montjuïc.

tracking