SEGRE

RECONEIXEMENT POLÈMICA

Tens homenatge al Congrés a les víctimes del terrorisme

Per primera vegada va acudir-hi un abertzale

Vista general durant el minut de silenci d’ahir al Congrés.

Vista general durant el minut de silenci d’ahir al Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Congrés dels Diputats va retre ahir homenatge a les víctimes del terrorisme, tant les que va causar ETA com les que van provocar el jihadisme i altres bandes. La presidenta del Congrés, la socialista Meritxell Batet, va rebre els representants de les associacions de víctimes al Saló de Passos Perduts i després tots es van dirigir a l’hemicicle, on esperaven diputats i senadors dels diferents grups parlamentaris.

Els diputats d’Unides Podem, PNB i ERC van declinar aplaudir la representant de la Fundació de Víctimes i, per primera vegada, en l’acte que se celebra des del 2010 hi va haver la presència de l’esquerra abertzale, encara que només va sortir a l’acte a la fase final, incloent el minut de silenci, com havia anunciat el seu líder, Arnaldo Otegi.

Les crítiques a l’executiu espanyol per part de la presidenta de la Fundació de Víctimes, Marimar Blanco, per l’entrevista que TVE va fer dimecres a Otegi, la querella de Vox contra l’expresident Zapatero per “col·laboració amb organització terrorista” i l’abstenció no negociada de Bildu perquè el PSN governi a Navarra van marcar l’acte institucional.

tracking