SEGRE

PROCÉS TRIBUNALS

L’Advocacia de l’Estat tampoc vol que el Suprem consulti si Junqueras té immunitat

Afirma que preguntar al Tribunal de Luxemburg és “impertinent” perquè no hi ha dubte sobre com interpretar el Dret comunitari || Tajani es desentén del veto d’Espanya a Puigdemont i Comín

El conseller va presidir el Dia de les Esquadres i va parlar de les “dificultats” dels Mossos aquests anys.

El conseller va presidir el Dia de les Esquadres i va parlar de les “dificultats” dels Mossos aquests anys.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Advocacia de l’Estat va presentar ahir un escrit al Tribunal Suprem en el qual va manifestar oposició al fet que els magistrats que han jutjat l’1-O elevin al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) una qüestió prejudicial per determinar si Oriol Junqueras gaudeix de la immunitat que li correspon als eurodiputats arran de la seua elecció com tal als comicis del 26 de maig. Al document, signat per l’advocada Rosa María Seoane i que subscriu la tesi del fiscal, els serveis jurídics de l’Estat van explicar que és “impertinent” consultar aquesta qüestió a la Justícia europea perquè no hi ha dubtes sobre com interpretar el Dret comunitari. Segons aquesta argumentació, les prerrogatives de la condició d’europarlamentari no s’adquireixen fins a la primera sessió de la Cambra i no s’estenen als electes.

En paral·lel, el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va replicar a Carles Puigdemont i a Toni Comín que no els pot tractar “com a futurs membres de la Cambra” perquè els seus noms no són a la llista que Espanya ha remès a Estrasburg a l’haver deixat vacants els escons i també el de Junqueras. En aquest sentit, l’Aliança Lliure Europea, grup en el qual s’enquadra ERC, va anunciar ahir que deixarà un escó buit al ple de l’Eurocambra, que és el que li correspondria ocupar a Junqueras. Per la seua banda, la defensora del poble europeu, Emily O’Reilly, ha descartat investigar la prohibició d’entrada a l’Eurocambra a Puigdemont i a Comín quan, dies després de les eleccions, van anar a les instal·lacions del legislatiu comunitari a Brussel·les a recollir les credencials. La petició és “inadmissible” perquè es va presentar de forma prematura, van manifestar ahir fonts pròximes a aquesta institució comunitària.

Membres del Consell d’Europa, “molt preocupats” pel veto a Junqueras, Puigdemont i Comín

D’altra banda, vint-i-tres parlamentaris del Consell d’Europa es van mostrar “molt preocupats” perquè Espanya impedeix que Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras es puguin asseure al Parlament Europeu després d’haver estat elegits per fer-ho.

A banda de Marchena, el foc va consumir també diversos murals del conflicte de Catalunya amb Espanya o del president del Parlament Europeu, Antonio Tajani. Una imatge que simbolitzava la República va ser indultada i no es va cremar.

Els arrestats formen part del col·lectiu unionista Justicieros Nocturnos i una de les accions per la qual se’ls investiga per presumptes delictes relacionats amb l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques es va produir el mes de gener a Vallgorguina.

A la porta de la seu d’una associació d’aquesta localitat del Vallès Oriental van deixar un vàter ple de llaços grocs. A més a més, van retirar una pancarta de suport als líders independentistes empresonats. En paral·lel, un grup de desconeguts va retirar ahir a la matinada els llaços grocs i banderes estelades que havien estat col·locades als voltants de la presó de Lledoners amb motiu de la tornada dels nou líders del procés homes a aquest centre penitenciari. Els vàndals els van substituir per banderes espanyoles que van posar a les copes dels arbres.

El conseller va presidir el Dia de les Esquadres i va parlar de les “dificultats” dels Mossos aquests anys.

El conseller va presidir el Dia de les Esquadres i va parlar de les “dificultats” dels Mossos aquests anys.ACN

tracking