SEGRE

TRIBUNAL PROCÉS

Intenten hackejar els correus del tribunal del procés

El CNI implementa les mesures dels ordinadors dels set magistrats || Anonymous Catalonia assumeix l’atac cibernètic

Imatge d’arxiu dels magistrats del Tribunal Suprem durant una sessió del judici.

Imatge d’arxiu dels magistrats del Tribunal Suprem durant una sessió del judici.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els correus electrònics dels set magistrats del judici del procés han estat l’objectiu d’atacs cibernètics. El Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) ha detectat durant els últims dies diversos intents d’accedir als comptes professionals i personals de Manuel Marchena, Luciano Varela, Andrés Martínez Arrieta, Ana Ferrer, Antonio del Moral, Juan Ramón Berdugo i Andrés Palomo.

El CNI va alertar el Tribunal Suprem i han adoptat noves mesures de seguretat per protegir les comunicacions privades dels magistrats que estan deliberant la sentència dels dirigents independentistes pel referèndum de l’1-O. El principal objectiu del hackeig han estat els comptes professionals dels set jutges i fiscals, però també s’han detectat actuacions per intentar accedir als seus correus personals.

Els pirates informàtics intenten hackejar els correus professionals i també els personals

Segons les investigacions del CNI, els pirates informàtics miraven d’obtenir informació sobre converses personals entre els magistrats, així com informació sensible de xarrades que poguessin mantenir amb terceres persones.

L’actuació, que s’ha desenvolupat de manera “massiva i a gran escala”, ha estat assumida pels membres del col·lectiu Anonymous Catalonia, que es burlaven en missatges publicats al seu compte de Twitter de la vulnerabilitat de la seguretat als comptes de correu. No és la primera vegada que Anonymous s’acarnissa amb els magistrats.

Fa poc més d’un any van reivindicar el bloqueig de la pàgina web del Tribunal Constitucional, que va patir durant hores un atac que va inhabilitar els serveis del portal.

tracking