SEGRE

L'Eurocambra es constitueix sense Puigdemont, Comín ni Junqueras

Queixes d'un eurodiputat pel silenci de Tajani

Més de sis-cents lleidatans a la manifestació d'Estrasburg

Manifestació independentista a Estrasburg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament Europeu ha celebrat aquest dimarts la seva sessió constitutiva sense la presència de Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras, i amb milers de manifestants independentistes protestant a la porta. Durant l'obertura de la legislatura, el president sortint, Antonio Tajani, ha assegurat que no es podia debatre de cap qüestió que no fos l'elecció del futur president, però l'eurodiputat irlandès Matt Carthy s'ha queixat per l'absència dels tres líders independentistes catalans. "Desafortunadament, alguns han tingut denegat l'accés a la cambra, tres representants del poble català han vist negat el seu dret a representació", ha dit l'irlandès, del Sinn Féin. Segons Carthy, "si l'Eurocambra no valora els vots dels catalans, la seva credibilitat es veurà perjudicada".

"Aquesta casa ha de defensar la democràcia i els drets humans", ha exigit, entre aplaudiments i alguns crits. "Us demano que feu una declaració sobre els eurodiputats electes d'aquesta institució", ha exigit Carthy a Tajani, tot i que l'italià no ho ha acceptat i ha seguit amb el guió oficial de la sessió, que només incloïa l'elecció dels eurodiputats que s'encarregaran de les votacions per escollir, dimecres, president i vicepresidents de la cambra.

"Només es pot parlar de l'elecció del president, no es pot parlar d'altres coses", ha advertit Tajani a Carthy, en castellà, quan ha demanat la paraula.

tracking