SEGRE

lnvestiguen l'aparició d'ossos humans al lloc del crim d'Alcàsser

El triple crim va ser comès el 1992

Els familiars de Desiré ploren al cementiri d'Alcàsser, en el qual Miriam, Desirée i Toñi van ser enterrats a tres nínxols contigus el 1993

lnvestigan l'aparició d'ossos humans al lloc del crim d'AlcàsserEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil està investigant l’aparició d’uns ossos al lloc on van ser assassinades les nenes d’Alcàsser (València) el 1992, que ja s’ha determinat que són humans, si bé falta aclarir si pertanyen a Miriam, Desirée i Toñi. Així ho han manifestat a EFE fonts de la Guàrdia Civil de València, que han explicat que els ossos van ser trobats fa una setmana per unes persones que havien acudit a visitar el paratge de La Romana, a prop de la presa de Tous, arran de la recent estrena de la sèrie "El crim d’Alcàsser".

Es tracta d’uns ossos de petita mida que les persones que els van trobar van portar a la caserna de la Guàrdia Civil d’Oliva, des d’on es van traslladar a la comandància de València, que va decidir que els analitzés l’Institut de Medicina Legal de la ciutat.

Les mateixes fonts han precisat que les anàlisis efectuades han determinat que es tracta d’ossos humans, però no poden determinar si pertanyen o no a les nenes d’Alcàsser, que van desaparèixer el 13 de novembre de 1992 i els cadàvers del qual van ser trobats el 27 de gener de 1993, per la qual cosa es traslladaran a Madrid per treure l’ADN i fer més estudis. En funció del que concloguin els treballs que es facin a Madrid sobre els ossos, el jutge determinarà si obre o no una investigació sobre això, han necessitat|precisat les mateixes fonts.

El diari "Las Provincias" avança que la Unitat d’Antropologia Forense de l’Institut de Medicina Legal de València ha determinat que són quatre trossos de falanges, però no ha pogut determinar ni l’edat ni el sexe de la persona a qui pertanyien.

Miriam, Toñi i Desirée, d’entre 14 i 15 anys, van ser violades i torturades fins la mort pel pròfug Antonio Anglés i Miguel Ricart, condemnat el 1997 a 170 anys de presó com a autor de tres delictes d’assassinat i quatre de continuats de violació en concurs amb tres delictes de rapte, i que es troba en llibertat des del novembre de 2013.

tracking