SEGRE

POLÍTICA EUROPEA

El socialista italià Sassoli presidirà l'Eurocambra fins al gener del 2022

Afirma que “el nacionalisme ha enverinat la nostra història” després de recordar que el seu pare va combatre a la II Guerra Mundial || Els Verds li recorden Junqueras

El conservador italià Tajani passa el testimoni al seu compatriota socialista Sassoli a l’Eurocambra.

El conservador italià Tajani passa el testimoni al seu compatriota socialista Sassoli a l’Eurocambra.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’Eurocambra va donar suport ahir per majoria absoluta a l’elecció del socialista italià David Maria Sassoli com a president del Parlament Europeu (PE) de cara als pròxims dos anys i mig, fins al gener del 2022, després d’atorgar-li la seua candidatura 345 vots d’un total de 667 de vàlids. Natural de Florència, de 63 anys, periodista de professió i membre del Partit Demòcrata (socialdemòcrata) italià, Sassoli va aconseguir el càrrec de més responsabilitat de l’Eurocambra a la seua tercera legislatura com a eurodiputat i després de ser vicepresident de la institució entre els anys 2014 i 2019.

Després que en el repartiment de càrrecs europeus acordat pels líders dimarts es consensués que la família socialdemòcrata obtingués la presidència parlamentària durant la primera meitat de la legislatura, Sassoli va ser l’únic candidat dels tres grans partits (populars, socialistes i liberals) i va obtenir suports procedents d’aquestes famílies. No obstant, els 345 vots que el van impulsar aquest dimecres a la presidència queden lluny dels 444 escons que sumen aquestes tres famílies polítiques i evidencien profunds desacords interns davant del paquet del repartiment de càrrecs acordat a la cimera que podrien donar problemes a la candidatura de la conservadora Ursula von der Leyen per presidir la Comissió, cosa que ha de validar el Parlament.

Sassoli va demanar als eurodiputats “tornar a l’esperit dels pares fundadors, aquells que van deixar de banda les hostilitats de la guerra per construir un projecte que ajuntés pau, democràcia, estat de dret i desenvolupament econòmic”. Va recordar que el seu pare va combatre a la Segona Guerra Mundial i va dir que “el nacionalisme ha enverinat la nostra història”. Entre les seues prioritats, va citar l’atur juvenil, la immigració, el canvi climàtic i la revolució digital, tots reptes que, va dir, “requereixen noves idees i valentia”. La líder dels Verds, Ska Keller, li va demanar que ajudi el seu grup a “restituir els drets parlamentaris” d’Oriol Junqueras, a la presó a l’espera de la sentència del judici del procés. Davant de la premsa, Sassoli es va dir “home de diàleg” i va reiterar que la seua porta “sempre està oberta”.

tracking