SEGRE

AGRESSIONS SENTÈNCIES

El Suprem sentencia que La Manada va buscar "expressament la situació" sense que la víctima tingués coneixement

Almenys va ser objecte de 10 agressions sexuals

Antonio Manuel Guerrero, un dels membres de La Manada.

Antonio Manuel Guerrero, un dels membres de La Manada.EFE/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha afirmat en la seua sentència contra 'La Manada' que els cinc condemnats per la violació d’una jove a Pamplona el juliol de 2016 "van buscar expressament la situació, sense que la víctima tingués cap" coneixement del que anava a succeir.

Així ho diu la resolució de la Sala Penal de l’alt tribunal que s’ha donat a conèixer aquest divendres. El fallo de la condemna es va avançar el passat 21 de juny, mateix dia que es va celebrar la vista pública davant de de deliberar els recursos presentats contra la sentència de l’Audiència Provincial de Navarra. El Suprem va acordar elevar les condemnes per als cinc acusats a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació amb els agreujants específics de tracte vexatori i actuació conjunta de dos o més persones.

Segons diu la sentència, "del relat fàctic es desprèn, amb total claredat, que els acusats van buscar expressament la situació, sense que la víctima tingués cap coneixement, des del moment mateix que van conèixer que la jove estava sola i que no trobava els seus amics".

Els magistrats consideren que el que va ocórrer la nit de San Fermín a Pamplona va ser "una violació múltiple, efectuada per cinc persones, en què tots participen com a autors". La víctima, afegeixen, va ser objecte "almenys de 10 agressions sexuals".

"Tot això implica una intensificació de la intimidació que va patir la víctima amb efectiva disminució de capacitat de resposta, donant lloc tot això a un augment qualitatiu de la gravetat de la situació", explica la Sala.

tracking