SEGRE

Successos

Un grup organitzat va atacar el centre tutelat d'El Masnou amb menors ferits

L’enfrontament es va produir aquest dijous entre un grup de veïns que protestaven per l’intent d’agressió sexual a una noia per part d’un menor tutelat

Un grup organitzat va atacar el centre tutelat d'El Masnou amb menors ferits

Un grup organitzat va atacar el centre tutelat d'El Masnou amb menors feritsEFE/Quique García

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha informat aquest divendres que un grup organitzat va atacar ahir a la nit el centre de menors d’El Masnou (Barcelona) que va acabar amb diversos tutelats ferits, encara que no ha concretat el número ni la gravetat de les lesions.

En un comunicat, el departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat informa de l’atac violent i expressa la seua condemna per aquests fets "intolerables en centres de menors, que són centres de màxima protecció que acullen les persones més vulnerables i que són un servei públic".

L’enfrontament es va produir aquest dijous entre un grup de veïns que protestaven per l’intent d’agressió sexual a una noia per part d’un menor tutelat i altres que demanaven de no culpabilitzar tot el col·lectiu, que es va saldar amb un detingut i amb quatre ferits, segons els Mossos d’Esquadra.

El departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha anunciat que posarà en marxa el seu equip jurídic per denunciar aquests fets i ha exigit que la Justícia actuï amb la "màxima contundència davant d’aquest tipus d’actituds de tanta gravetat i que no s’han de tornar a repetir".

Alhora, ha agraït la feina i el compromís dels educadors i la resta d’equips professionals dels centres, especialment en situacions tan complexes com aquesta.

El centre de menors d’El Masnou és un centre d’emergència, té 50 places per a menors sota protecció de la Direcció General d’Atenció a la Infantesa i l’Adolescència (DGAIA) i es va obrir el setembre de 2018.

tracking