SEGRE

SUCESOS DELICTES

Dos turistes detinguts per violar una dona a la platja de Barcelona

Després d’un primer intent als lavabos de la discoteca on eren els tres || Investiguen una altra agressió sexual a una menor al Port Olímpic

Imatge d’arxiu d’una manifestació feminista el dia que es va conèixer la sentència de La Manada.

Imatge d’arxiu d’una manifestació feminista el dia que es va conèixer la sentència de La Manada.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir dijous a la matinada dos turistes suïssos de 22 anys per presumptament haver violat un jove de la mateixa edat a la platja del Somorrostro de Barcelona.

Els dos detinguts van conèixer la víctima, i altres amics d’ella, en una discoteca propera a la platja. En un moment donat de la nit, la jove es va dirigir sola als serveis del local i va ser llavors quan els arrestats van intentar agredir-la sexualment per primera vegada sense èxit. Després de l’intent d’agressió, la jove es va dirigir fora del local quan la van abordar de nou els dos homes, que després de portar-la a escassos metres de la discoteca i endinsar-se a la platja van consumar la violació.

El Suprem conclou que va ser agressió sexual i no abús pel fort component intimidatori

Els amics de la noia la van trobar en estat de xoc tirada a la sorra de la platja. Va ser llavors quan van alertar les autoritats i els van descriure els agressors. Els agents van localitzar els sospitosos dins del mateix local on van conèixer la noia i amb l’ajuda del personal de seguretat els van treure fora, on van ser detinguts. La noia va ser traslladada a l’Hospital Clínic, on li van fer un reconeixement. Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de la investigació.

D’altra banda, també investiguen una suposada agressió sexual que va patir una noia menor d’edat al Port Olímpic de Barcelona. Els fets denunciats es van produir la nit de dijous, encara que fins al moment no s’ha produït cap detenció i la investigació segueix oberta sense que s’hagin revelat més detalls.

Deu violacions de La Manada en un minut i mig La sentència del Tribunal Suprem contra els cinc membres de La Manada conclou que els autors van cometre una violació múltiple sabent que la víctima no ho consentia i amb un “fort component intimidatori”, cosa que justifica l’elevació a quinze anys de pena per un delicte d’agressió sexual i no d’abús, com va entendre l’Audiència Provincial de Pamplona i el Tribunal Superior de Justícia d’aquesta comunitat. El Suprem va aplicar l’agreujant per un tracte “vexatori”, que té lloc quan l’agressió no només afecta la llibertat sexual de la víctima sinó també la seua dignitat com a persona per elevar més la condemna. Els magistrats consideren que els cinc homes van actuar “amb ple coneixement” que el que estaven fent atemptava contra la llibertat sexual de la víctima, ja que assenyala que la van portar fins a un racó “solitari, recòndit, estret i sense sortida” on amb la seua actitud “van paralitzar la seua voluntat de resistència”.

tracking