SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Ciutadans es queda sense un altre dels seus fundadors

Xavier Pericay, exlíder del partit a les Balears, cessa de tots els càrrecs || Quart abandó a la formació de llocs de pes

Xavier Pericay, un dels fundadors de Ciutadans.

Xavier Pericay, un dels fundadors de Ciutadans.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Pericay, un dels fundadors de Ciutadans, va presentar ahir formalment la dimissió com a membre de la direcció nacional, encara que va deslligar la decisió de la negativa del partit a facilitar la investidura del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, o dels contactes mantinguts amb Vox en diversos territoris.

El responsable de l’àrea d’educació i portaveu al Parlament balear va fer efectiu el cessament en la formació taronja través d’una carta, agreujant així la crisi interna del partit que lidera Albert Rivera.

Pericay ha deslligat la decisió de la negativa de Cs a facilitar la investidura de Pedro Sánchez

Pericay (Barcelona, 1956) va justificar la marxa a “qüestions de funcionament intern” del partit i “no tant a l’estratègia i a la política de pactes”.

La del filòleg i escriptor català és la quarta dimissió de càrrecs de pes de la formació que lidera Albert Rivera en les últimes dos setmanes, després que marxés Toni Roldán i Javier Nart, que també eren de l’executiva, i del cap de llista a Astúries, Juan Vázquez.

Roldán i Nart van renunciar després que la direcció ratifiqués en una votació imprevista mantenir el veto a negociar amb Sánchez.

Tanmateix, Pericay va discrepar d’aquesta postura i va puntualitzar que la seua renúncia no té relació amb el gir ideològic cap a la dreta del partit en els últims mesos.

“En relació que si s’ha de pactar o no amb Sánchez, sóc dels que creuen que no i, per tant, estic en la línia majoritària del partit. En això, no tinc cap problema. Les meues raons no hi estan vinculades”, va explicar. Segons el ja exsecretari d’Educació, el no a Pedro Sánchez està “perfectament justificat” i la seua dimissió té a veure més amb aspectes interns de la formació i amb una “pèrdua de motivació i il·lusió” després de quatre anys al capdavant del partit a les illes Balears. Pericay va perdre el mes de març passat les primàries del partit a les Balears davant l’antic secretari de l’Agrupació de Palma de Ciutadans, Marc Pérez Ribas, que es va imposar per dinou punts.

tracking