SEGRE

COMICIS RECOMPTE

Els conservadors obtenen la majoria absoluta a Grècia

Les primeres projeccions preveuen que sumen 158 dels 300 escons || Els neonazis d’Alba Daurada queden fora

El líder del partit Nova Democràcia, Kiriakos Mitsotakis, va aconseguir ahir una àmplia victòria.

El líder del partit Nova Democràcia, Kiriakos Mitsotakis, va aconseguir ahir una àmplia victòria.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit Nova Democràcia, liderat per Kiriakos Mitsotakis, aconseguiria un resultat proper a la majoria absoluta en les primeres eleccions celebrades a Grècia des del final del rescat financer i que van tenir lloc ahir. Les primeres projeccions oficials donen al partit Nova Democràcia (ND) un 39,76 per cent de vots davant del 31,4 per cent de la Coalició de l’Esquerra Radical (Syriza) del primer ministre sortint, Alexis Tsipras, al poder des del 2015.

Així, tenint el compte la bonificació de cinquanta escons per al partit guanyador, ND aconseguiria 158 dels 300 seients del Parlament seguit dels 86 de Syriza, 22 de Kinal, 15 del Kke, 10 de Solució Grega, 9 de Mera25. No obstant, la quantitat de seients de l’ND dependrà de l’eventual entrada de partits petits, encara que segons aquestes dades el partit neonazi Alba Daurada quedaria fora del Parlament a l’aconseguir un 2,99% dels vots, just per sota del mínim legal situat en el 3 per cent. També es quedaria fora el partit ultranacionalista i prorús Solució Grega, que en els passats comicis europeus va obtenir un eurodiputat.

La participació en els comicis avançats que es van celebrar ahir a Grècia van comptar amb una abstenció del 44,2%, per sobre del 41,3 de les recents eleccions europees. Les altes temperatures de fins a 40 graus i les vacances escolars podrien ser-ne la causa. Mitsotakis, per la seua part, va afirmar després de dipositar el seu vot a les urnes que “avui Grècia agafa les regnes del seu destí. Ens espera un millor futur a partir de demà”.

Tsipras felicita Mitsotakis per la victòria

El primer ministre sortint, Alexis Tsipras, no va esperar a conèixer els resultats a la meitat del recompte oficial de les eleccions generals anticipades celebrades ahir per felicitar el seu rival, el líder de Nova Democràcia, Kiriakos Mitsotakis, a través d’una trucada.

tracking