SEGRE

PARTITS NEGOCIACIONS

JxCat apressa ERC per a un acord per “revertir tots els pactes amb els partits del 155”

Retreu a Esquerra que ells han pactat a la seua esquena en 26 municipis, entre els quals Tàrrega

El conseller Damià Calvet es va reunir ahir amb representants de Greenpeace al port de Barcelona.

El conseller Damià Calvet es va reunir ahir amb representants de Greenpeace al port de Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori, Damià Calvet, va situar ahir ERC a plantejar a la direcció de JxCat d’avui dilluns una proposta per “revertir els pactes amb els partits del 155” als municipis, després de les crítiques dels republicans a JxCat per pactar amb el PSC a la Diputació de Barcelona. “Demano a ERC que ens deixi d’enviar missatges a través de les xarxes socials i que faci propostes concretes per revertir els pactes amb els partits del 155 a tot arreu; per exemple, on ha guanyat JxCat però ERC ha aconseguit l’alcaldia gràcies a pactes amb el PSC”, recordant que en total són 26 els municipis catalans on ERC ha pactat a l’esquena de JxCat, entre els quals Tàrrega, Sant Cugat o Figueres. Calvet va assenyalar que, quan els arribi aquesta proposta, l’estudiaran i prendran les mesures oportunes: “Estem a temps. Esperem que la direcció d’ERC ens faci una proposta concreta de reversió.”

Així mateix, en un document intern de JxCat se cita ERC a proposar i repensar governs d’unitat independentista, es critica a la formació republicana “que prioritzi governs d’esquerra sense JxCat”, que “no passi dia sense que parlin d’avançar eleccions” i reclamen a ERC “que deixi de vetar” l’entrada de Carles Puigdemont i Toni Comín al grup parlamentari europeu ALE. Així mateix, JxCat assegura que la proposta d’ERC per a la Diputació de Barcelona contemplava un acord amb els comuns i aquests van rebutjar pactar amb els postconvergents. Aquest document s’ha donat a conèixer després de la reunió a Ginebra entre l’expresident català Carles Puigdemont i el seu successor, Quim Torra, a més de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i representants de JxCat, la CUP, l’ANC i Òmnium Cultural. Van tractar-hi tant la crisi generada pel pacte amb el PSC com la ruptura de la unitat dels sobiranistes.

JxCat critica que ERC només parli d’“avançar eleccions” i que vetin Puigdemont a Europa

La proposta de Calvet es produeix, a més, l’endemà que alts càrrecs de JxCat, com el vicepresident del Parlament, Joan Costa, o els diputats Laura Borràs i Jaume Alonso-Cuevillas critiquessin el pacte a la Diputació barcelonina amb el PSC i advoquessin per pactar amb forces sobiranistes, encara que exigint també gestos a la formació republicana.

En una entrevista a El Periódico des de la presó de Lledoners i preguntat sobre quina serà la resposta dels partits i entitats independentistes davant d’una eventual sentència condemnatòria del Tribunal Suprem, Sànchez respon: “D’entrada espero que hi hagi absolució”, i afegeix que “si al final hi ha condemna, la resposta ha de venir de la ciutadania i ha de ser liderada per les entitats sobiranistes.”

tracking