SEGRE

POLÍTICA PARTITS

PP i Cs pacten un acord a Madrid i reclamen responsabilitat a Vox

Abascal demana una reunió i Rivera s’hi nega

La candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, i el de Cs, Ignacio Aguado.

La candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, i el de Cs, Ignacio Aguado.EFE/FERNANDO VILLAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata del PP a la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el de Ciutadans, Ignacio Aguado, van apel·lar ahir a “la responsabilitat” de Vox per donar suport al seu acord de govern amb 155 mesures de cara a una hipotètica investidura.

Els equips negociadors de PP i Ciutadans es van reunir ahir a l’Assemblea de Madrid per segellar l’acord en el qual no està inclòs Vox, malgrat que els vots d’aquesta formació són imprescindibles perquè tiri endavant una investidura al bloc de la dreta.

PP i Cs han acordat un pacte de govern amb 155 mesures de cara a una hipotètica investidura

Ayuso va instar Vox a “reflexionar” i donar un a la seua investidura com a presidenta regional per “donar pas a una nova etapa a la regió”.

Segons la seua opinió, “cap madrileny entendria que haguessin de repetir-se les eleccions per l’obstinació” de Vox a bloquejar la formació de govern.

Per la seua part, Aguado va advertir que “seria una gran irresponsabilitat” que les altres formacions polítiques, i en concret Vox, “votessin en contra” de la formació d’aquest executiu, ja que estima que “el millor a dia d’avui” per a la regió és “una coalició entre PP i Ciutadans”.

Per la seua part, el president de Vox, Santiago Abascal, ha citat a una reunió demà a Madrid el president del PP, Pablo Casado, i el de Ciutadans, Albert Rivera, per resoldre la “greu situació” de la formació de govern a la Comunitat de Madrid i a Múrcia, i va carregar contra el que anomena “xantatge” de Ciutadans. El líder de Cs, Albert Rivera, va respondre a Abascal que no es reunirà amb ell i li va dir que ho ha de comunicar als equips autonòmics perquè siguin ells els que reprenguin les negociacions.

tracking