SEGRE

EUROPA REGNE UNIT

Corbyn demana ara un segon referèndum sobre el Brexit

El laborista anuncia que el seu partit defensarà seguir a la UE

Jeremy Corbyn.

Jeremy Corbyn.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, va assegurar ahir que el futur primer ministre britànic haurà de convocar una nova consulta sobre el Brexit, mentre que va avançar que la seua formació farà campanya per la permanència a la Unió Europea.

“Sigui qui sigui el primer ministre, hauria de poder tenir la confiança de portar el seu acord o l’absència d’acord de nou davant del poble en una votació pública”, va afirmar Corbyn, en una carta remesa als membres del Partit Laborista.

En la seua missiva, Corbyn no aclareix quina postura adoptarà en el cas que el país es vegi abocat a celebrar unes eleccions generals en un futur pròxim ni tampoc si els laboristes no continuaran defensant la permanència a la Unió Europea en aquest escenari electoral. En tot cas, Corbyn va deixar clar als militants laboristes que el partit farà campanya per la continuïtat al bloc comunitari en un futur referèndum tant si el que se sotmet a votació és un acord per al Brexit com una sortida sense pacte amb Brussel·les.

Per la seua part, el Govern irlandès va insistir que un Brexit sense acord tindrà un “profund impacte” sobre el sistema “polític, legal i econòmic” d’aquest país i va demanar a les empreses que intensifiquin els preparatius per fer front a aquest escenari. Així ho va exposar l’Executiu irlandès en una versió actualitzada de l’anomenat Pla d’Acció de Contingència, que preveu que podrien destruir-se fins a 55.000 llocs de treball a Irlanda si el Regne Unit abandona la Unió Europea de manera desordenada.

tracking