SEGRE

Successos

Detenen una dona que va sacrificar el seu nadó en una secta fa dos anys

Guerra estava pròfuga de la Justícia des de 2017 després d’haver estat condemnada com a autora del delicte de parricidi

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia d’Investigacions de Xile (PDI) va detenir aquest dimarts Natalia Guerra, la mare del nadó que va ser sacrificat a l’interior d’una secta a la localitat de Colliguay, a la regió costanera de Valparaíso.

Guerra estava pròfuga de la Justícia des de 2017 després d’haver estat condemnada com a autora del delicte de parricidi a complir una pena de cinc anys sense beneficis.

Segons va precisar el fiscal Juan Emilio Gatica, la captura de la dona es va registrar durant aquesta jornada en una parcel·la d’Isla de Maipo, on s’hauria mantingut oculta per almenys dos anys.

El comissari va explicar que l’acusada passarà ara en mans de Gendarmeria (guàrdia de presons) i quedarà a disposició de qualsevol presó perquè compleixi la pena de cinc anys.

El líder de la secta era Ramón Castillo, un home que utilitzava el pseudònim d’"Antares de la Luz", el mateix nom que li va posar al grup i que va ser trobat sense vida el 2013 en una zona aïllada a la ciutat peruana del Cusco.

La fuga de la dona va ser detectada després que en març del 2017, la jutgessa Deisy Machuca, del Jutjat de Garantia de la localitat de Quilpué, a la regió de Valparaíso, condemnés a cinc anys de presó, com a autora del crim, a Natalia Guerra, mare del nadó, qui "va despullar, va lligar i va emmordassar al lactant per llançar-lo viu al foc".

La mateixa pena va recaure en Pablo Undurraga, braç dret de Ramón Castillo, que va ordenar el crim i posteriorment va fugir al Perú, on es va suïcidar a la ciutat de Cusco quan estava assetjat per la Policia d’aquest país.

Detenen una dona que va sacrificar el seu nadó en una secta fa dos anys

Detenen una dona que va sacrificar el seu nadó en una secta fa dos anysEFE

tracking