SEGRE

PANORAMA

El Govern diu que es manté unit i eludeix la crisi entre JxCat i ERC

Budó assegura que “segueixen conjurats per tirar endavant la legislatura” || Cuixart demana “sentit d’Estat” per donar una resposta “unitària” a la sentència del TS

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ahir.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va voler negar ahir una possible fractura al Govern a causa de la crisi oberta entre JxCat i Esquerra Republicana pels pactes a la diputació de Barcelona i a diversos ajuntaments amb el PSC. Budó va assegurar que l’Executiu es manté “granític” i que “continuen conjurats per seguir endavant la legislatura”. La portaveu també va dir que l’episodi de desavinences que estan vivint JxCat amb Esquerra no es va tractar durant la reunió setmanal del Govern feta ahir. “Ho deixem en mans de les diferents formacions polítiques”, va reiterar. El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, va assegurar ahir que el seu pacte amb el PSC a la diputació és ferm però que la formació no ha descartat valorar altres possibles escenaris després que els comuns hagin tancat la porta a donar suport a un govern en el qual hi hagi JxCat.

Per la seua part, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va citar les dos formacions, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, a tenir “sentit d’Estat” per aconseguir sortir de la crisi en la qual són immersos i caminar en la mateixa direcció per poder donar una resposta “unitària” a la sentència que imposi el Suprem als nou processats pel referèndum de l’1 d’octubre “Si no es posen d’acord als ajuntaments i la Diputació, com sabran el que han de fer amb això? Ens hem de donar suport i decidir junts. Crec en una mobilització constant, però no permanent”, va dir a través d’una carta.

Els comuns tanquen la porta a donar suport a un govern amb JxCat a la Diputació de Barcelona

D’altra banda, l’ANC ha convocat per avui i per demà dos concentracions contra els pactes amb els partits que “van donar suport a l’aplicació del 155”. L’entitat insta els ciutadans a manifestar-se avui davant de la seu d’ERC i demà davant de la Diputació de Barcelona, dia en què es constitueix aquest òrgan.

Gorka Knörr, nou delegat a Madrid de la Generalitat

L’exvicepresident del parlament basc Gorka Knörr és el nou delegat de la Generalitat a Madrid després que el Consell Executiu aprovés ahir el seu nomenament. El càrrec estava vacant des que Ferran Mascarell el va deixar per formar part de la llista de JxCat a l’ajuntament de Barcelona. Knörr va ser eurodiputat i va ocupar el cinquè lloc a les llistes de Junts a les eleccions europees que es van celebrar el 26 de maig passat. El nou delegat va iniciar la seua carrera políticaal País Basc vinculat primer amb el PNB i més tard amb Eusko Alkartasuna.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ahir.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ahir.ACN

tracking