SEGRE

UE ECONOMIA

Els 28 demanen 7.800 milions a Espanya en ajustos el 2020

Mitjançant retallades de la despesa o augmentant els ingressos || Sol·liciten afavorir una transició cap a contractes indefinits

La ministra d’Economia espanyola en funcions, Nadia Calviño.

La ministra d’Economia espanyola en funcions, Nadia Calviño.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ministres d’Economia i Finances de la Unió Europea (Ecofin) van demanar ahir a Espanya que aprovi ajustaments estructurals per valor de 7.800 milions el 2020 –ja sigui mitjançant retallades de la despesa o augmentant els ingressos–, davant del “risc de desviació significativa respecte a l’ajustament pressupostari requerit el 2020” si no es produeixen “canvis en les polítiques fiscals”.

Les recomanacions de l’Ecofin –que va ratificar sense canvis les propostes que va fer la Comissió Europea el juny passat– consideren que “un ajustament estructural anual del 0,65% del PIB, que correspon a un índex de creixement màxim de la despesa pública primària neta del 0,9%, sembla adequat”. L’Executiu comunitari també demanava el mateix esforç estructural per a aquest any.

L’Ecofin considera que Espanya incomplirà els requisits del Pacte d’Estabilitat

L’Ecofin remarca a més que Espanya incomplirà els requisits del Pacte d’Estabilitat i Creixement en matèria de deute tant aquest any com el 2020, de forma que insta a adoptar “les mesures necessàries”.

Dins del mateix punt, la UE demana a Espanya mesures per “enfortir els marcs pressupostaris i de contractació pública”, preservar la sostenibilitat del sistema de pensions i destinar ingressos extraordinaris a accelerar la reducció del deute públic.

En matèria laboral, els Vint-i-vuit demanen al Govern espanyol que afavoreixi una transició cap a contractes indefinits i, en particular, a través d’una simplificació dels incentius a la contractació. A més, advoquen per garantir que els serveis socials i d’ocupació siguin capaços de proporcionar un suport “efectiu”.

En la mateixa línia, proposa millorar el suport a les famílies i resoldre les “deficiències” en la cobertura del sistema nacional d’assistència a l’atur i en els règims autonòmics de renda mínima.

També demana mesures per atallar l’abandó escolar prematur i per millorar els resultats educatius. A més, el document insta a millorar l’eficàcia de les polítiques de suport la investigació i la innovació.

tracking