SEGRE

METEOROLOGIA INUNDACIONS

Un home mor al ser arrossegat per l'aigua a les riuades de Navarra

Van caure fins a 120 litres per metre quadrat

Veïns miren de netejar la casa després de les riuades.

Veïns miren de netejar la casa després de les riuades.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La imprevista avinguda del riu Cidacos, a causa de les intenses precipitacions registrades des de dilluns a la tarda, va provocar la mort d’una persona localitzada a prop de Moriones, al municipi navarrès d’Ezprogui.

Els bombers van trobar ahir el cos sense vida d’un conductor en aquest punt, a uns 14 quilòmetres de Sangüesa i uns 50 quilòmetres de Pamplona, després de les intenses pluges amb fins a 120 litres per metre quadrat. Part de les localitats de Tafalla, Olite i Pueyo van quedar inundades com a conseqüència de l’avinguda dels rius Cidacos i Sansoain.

Les intenses pluges obliguen a rescatar veïns de les seues cases en diferents localitats d’Ourense

Es va activar el Pla d’Emergència per inundacions a la zona mitjana: Tafalla, Olite, Pueyo, Pitillas i Beire.

A Ourense es va activar l’alerta taronja a la zona de muntanya amb l’avís de la direcció general d’Emergències que es podrien donar importants fenòmens tempestuosos acompanyats de fortes pluges i llamps, que en total van sumar 392.

Negaments, sortides de via, danys en cases i locals d’O Barco, Verín i Monterrei, entre els llocs més afectats per aquest fenomen meteorològic impropi de l’època estival; despreniments, talls de llum i estralls en cultius i vinyes, van ser els contratemps registrats, segons va informar Emergències.

Membres de la Guàrdia Civil, Protecció Civil i Bombers van arribar a rescatar veïns que havien quedat atrapats per l’aigua a les seues propietats, també animals domèstics.

L’aiguat, amb acumulacions de fins a 62 litres per metre quadrat a Laza, 37 litres a Verín o 30 litres a A Veiga, segons les dades de les estacions de Meteogalicia, va ocasionar múltiples incidències al sud i l’est de la província d’Ourense.

tracking