SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Colau i Collboni es reparteixen el poder a Barcelona i prioritzen la seguretat

Ada Colau i Jaume Collboni, després de presentar el seu acord.

Ada Colau i Jaume Collboni, després de presentar el seu acord.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder del PSC, Jaume Collboni, van anunciar ahir l’estructura del nou govern per a l’ajuntament de la capital catalana, que inclou sis tinences d’alcaldia que les dos formacions s’han repartit a parts iguals i en què el socialista ocuparà la primera, que estarà destinada a Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda. Entre les novetats de l’acord destaca la tinença de Prevenció i Seguretat, que estarà en mans de l’exdirector dels Mossos d’Esquadra Albert Batlle.

L’acord haurà de ser ratificat per la bases de Barcelona en Comú, que ho decidiran demà, i per les dels socialistes abans que se celebri el ple de cartipàs el dimarts 16 de juliol.

Per la seua part, l’oposició va reaccionar amb recel al pacte, amb comptades excepcions, entre les quals la del regidor que va fer possible aquest govern, Manuel Valls, que el va qualificar de “necessari i raonable”. Menys satisfets es van mostrar a ERC, que van criticar que l’acord “està fet a mida per al PSC”. JxCat va dir que “és el govern que volia Manuel Valls”. Ciutadans va qualificar de “feble i inestable” el nou govern. El PPC va atorgar “un marge de confiança” al nou executiu i va assegurar que farà una oposició constructiva.

tracking