SEGRE

TRÀNSIT BARCELONA

Suspenen de manera cautelar l'hora de precontractació dels VTC

El TSJC també anul·la el registre electrònic amb el qual havien de comunicar els serveis || Elite Taxi demana “calma” i anuncia un recurs contra la mesura

Imatge d’arxiu dels VTC manifestant-se pels carrers de Barcelona.

Imatge d’arxiu dels VTC manifestant-se pels carrers de Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspès de manera cautelar diversos articles del reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que regula l’activitat dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC), entre el quals el que fixa que aquests serveis s’han de precontractar amb una hora d’antelació, que estava previst que entrés en funcionament el dia 15 de juliol. El tribunal entén que aquesta regulació és “contrària a la llibertat d’empresa i discriminatòria”. Amb aquesta suspensió, el temps de contractació de les VTC continua, de moment, sent de 15 minuts, com va establir el decret llei de la Generalitat. A la interlocutòria, el TSJC també suspèn el registre electrònic de l’AMB, a través del qual les empreses VTC havien de comunicar els serveis que tenien previstos acreditant la seua contractació prèvia. En aquest cas, el tribunal alerta que aquest registre podria suposar un “règim d’autorització en cobert i sobreposat al de caràcter autonòmic o estatal”.

En la seua resolució, el TSJC estima parcialment la sol·licitud formulada per l’empresa Luxury VTC, que va interposar un recurs contenciós per demanar la suspensió del reglament aprovat pel ple del consell de l’AMB el 21 de maig passat que va fixar aquestes mesures i va anunciar multes de fins a 1.400 euros per a qui incompleixi aquest punt, un fet que restringeix les pràctiques del sector. L’organisme conclou que el decret de l’executiu català “vulnera el dret a la llibertat d’empresa” de la Constitució.

L’ajuntament anuncia que decidirà amb el sector del taxi “com actuar” davant de la suspensió

Després de conèixer-se la notícia, l’associació professional Elite Taxi va anunciar que interposarà un recurs contra la suspensió cautelar i va demanar als taxistes “calma” i “uns dies per analitzar la situació”. El portaveu del sindicat, Tito Álvarez, va explicar que el fons de la resolució és “bastant bo i positiu” i va augurar que es convocaran mobilitzacions. Elite Taxi va assegurar que la precontractació amb 60 minuts d’antelació és una de les mesures més importants que s’han suspès, però va subratllar que n’hi ha moltes altres que el TJSC no ha parat. “Són mesures cautelars, no hi ha res definitiu” va resumir.

Per la seua part, l’ajuntament de Barcelona va anunciar que decidirà amb el sector del taxi “com actuar” davant la suspensió cautelar de les mesures.

tracking