SEGRE

EUA POLÈMICA

Un tribunal impedeix a Trump bloquejar crítics a Twitter

“Els missatges del Govern han de ser accessibles per a tothom”

Donald Trump.

Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tribunal federal d’apel·lacions dels Estats Units ha sentenciat que el president del país, Donald Trump, no pot bloquejar els seus seguidors a la xarxa social Twitter perquè no estiguin d’acord amb les seues opinions.

La Cort d’Apel·lacions del segon circuit de Manhattan va assenyalar que la primera esmena de la Constitució prohibeix a Trump utilitzar la funció del “bloqueig” a la xarxa social per limitar l’accés al seu compte, que ha d’estar obert a tot públic. “La primera esmena no permet a un funcionari públic que utilitza un compte de xarxes socials per a propòsits de Govern excloure persones d’un diàleg a internet perquè han expressat posicions que desplauen el funcionari”, va dir el jutge Barrington Parker.

Ni la Casa Blanca ni el departament de Justícia dels Estats Units s’han pronunciat ara per ara sobre el tema, mentre que Twitter tampoc va fer declaracions respecte a la sentència.

Trump ha convertit el seu compte de Twitter (@realDonaldTrump) en una part central encara que controvertida de la seua Presidència, a l’utilitzar-lo per promoure la seua agenda, anunciar mesures i criticar els seus detractors. Té 61,8 milions de seguidors.

La decisió judicial ratifica una resolució del maig del 2018 emès per la jutge del districte de Manhattan Naomi Reice Buchwald.

El departament de Justícia va manifestar que l’esmentat dictamen “fonamentalment està mal concebut”, argumentant que Trump utilitza Twitter des de la seua condició d’individu per expressar les seues postures, no per obrir una plataforma de discussió pública.

tracking