SEGRE

METEOROLOGIA BALANÇ

Almenys set morts i desenes de ferits per un temporal a Grècia

Entre els morts hi ha dos nens i busquen un desaparegut

El vent va bolcar vehicles com el de la imatge, captada ahir després del front tempestuós.

El vent va bolcar vehicles com el de la imatge, captada ahir després del front tempestuós.EFE/EPA/VERVERIDIS VASSILIS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys set persones van morir, entre elles dos nens, i un centenar van resultar ferides durant el temporal de vents i pluges que va fuetejar dimecres a la nit la península de Calcídica, al nord de Grècia.

Només van caler 15 minuts perquè aquesta zona costanera, destinació turística de grecs i estrangers, canviés abruptament de fisionomia.

Vents amb ràfegues que van arribar a superar els 300 quilòmetres per hora, acompanyats de pluges torrencials i calamarsa es van endur cotxes, sostres, pals elèctrics i sobretot arbres. Segons va informar el nou ministre de Protecció Ciutadana, Mikalis Krisokoidis, els morts són turistes que es trobaven de vacances a la zona.

Dos víctimes són de nacionalitat russa, dos són txecs i dos romanesos. Per altra banda, ha aparegut el cos sense vida d’un home a la platja de Sozòpolis, que encara ha de ser identificat. Els dos russos són un home de 39 anys i el seu fill de dos que van ser afectats per un arbre que va caure al costat seu a la localitat de Nea Potidea. Dos romanesos, una dona i el seu fill de vuit anys, van morir al desplomar-se el sostre exterior d’una taverna a Nea Plagia.

El temporal va segar també la vida d’un matrimoni gran de txecs que estava a la seua caravana quan un cop de vent va tombar el vehicle. A la caravana es trobaven també el fill i el nét de la parella, que van aconseguir salvar-se.

A més hi ha un pescador desaparegut des de la tarda d’ahir. L’home, de 62 anys, va sortir sobre dos quarts de vuit de la tarda amb la seua barca i des d’aleshores no se n’ha sabut res.

tracking