SEGRE

JUSTÍCIA INFANTESA

Troba la seua família biològica

La dona que per primera vegada va portar a judici un cas de nadons robats || Un banc de l’ADN nord-americà va posar en contacte Madrigal amb un parent proper d’Alemanya

Troba la seua família biològica

Troba la seua família biològica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Inés Madrigal, la primera espanyola que va portar als tribunals un suposat cas de nadons robats, va revelar ahir que després de 32 anys ha trobat la seua família biològica, gràcies a un banc de l’ADN nord-americà que el va posar en contacte amb un cosí segon, que el va informar que els seus germans biològics també l’estaven buscant. La família biològica de Madrigal també li va revelar que va ser donada en adopció “de forma voluntària”. En roda de premsa, Madrigal va qualificar com “un triomf” haver trobat la seua “família de veritat” recentment ja que “fa uns dies va acabar la confirmació genètica”, si bé és una notícia agredolça perquè la seua mare biològica va morir el 2013.

Madrigal ha traslladat aquesta informació a la Fiscalia Provincial de Madrid perquè doni compte a la Fiscalia del Tribunal Suprem, que té pendent de resoldre el seu recurs de cassació contra la sentència que va absoldre el principal responsable del seu robatori el 1969 a la clínica San Ramón de Madrid, el doctor Eduardo Vela, a l’haver prescrit els delictes. Va explicar que els seus quatre germans biològics també estaven buscant-la i sabien de la seua existència després de veure-la a la televisió i apreciar una semblança evident amb la seua mare, fins al punt que un d’ells s’havia fet un perfil de l’ADN i l’havia portat a un banc de dades a Espanya, el qual no va detectar mai el parentiu. Uns periodistes dels EUA es van posar en contacte amb Madrigal i la van informar que “va donar com a resultat que tenia un parent proper”, un cosí segon de nom Aitor, resident a Alemanya, que s’havia fet les proves amb l’empresa americana.

tracking