SEGRE

TRIBUNALS JUSTÍCIA

Els whatsapps avalen la versió de la víctima de La Manada de Manresa

La menor: “Tu creus que si vaig bé ho faig amb set o vuit? Em van drogar” || Condemnats dos homes a 18 anys i mig de presó per violar una nena

Un dels joves encausats, a l’arribar al TSJC per al judici per la violació múltiple.

Un dels joves encausats, a l’arribar al TSJC per al judici per la violació múltiple.EFE/ MARTA PÉREZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els missatges de WhatsApp intervinguts als telèfons dels acusats i de la menor que va denunciar una violació múltiple a Manresa apuntalen la versió de la víctima, que hores després dels fets va escriure a la seua millor amiga: “Tu creus que si vaig bé m’ho faig amb set o vuit? Em van drogar.”

A un dels acusats, segons els Mossos d’Esquadra, també se li van intervenir uns altres dos missatges en els quals confessava haver tingut un contacte sexual amb la víctima mentre ella “es queixava” i es vantava del que havia succeït. “Ens ho vam passar bé, ha ha ha”, va escriure.

En el judici per la violació múltiple, de la qual estan acusats sis joves i un setè per masturbar-se sense impedir-la, van declarar diversos testimonis i els Mossos d’Esquadra que van investigar el cas, els quals van explicar que inicialment van obrir diligències per abusos però després les van modificar a l’entendre que era una agressió sexual.

En la vista familiars de la víctima van revelar la por que sentia cap als acusats. La seua mare va agregar que després de la violació “la menor tenia blaus als braços, en un pit i en una cama”.

Malgrat que inicialment estava previst que el judici acabés ahir, el tribunal el va suspendre fins al setembre perquè declarin els pèrits de les proves de l’ADN, per la qual cosa la Fiscalia continua sense pronunciar-se sobre si manté l’acusació d’abusos contra els sis processats o l’eleva a agressió sexual, en el cas d’apreciar que la víctima va ser intimidada. Segons sosté inicialment el ministeri públic, els sis acusats van violar, per torns, la menor, aprofitant que estava èbria i amb prou feines es mantenia conscient, durant un botellón en una fàbrica abandonada de Manresa, l’octubre del 2016.

D’altra banda, l’Audiència de Barcelona va condemnar dos homes a 18 anys i mig de presó i a pagar una indemnització de 10.100 euros per violar una nena de 13 anys al barri del Carmel de Barcelona el 2015. El tribunal considera provat que un tercer home també va participar, però està escapat de la justícia. La menor estava tutelada per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

tracking