SEGRE

EUA IMMIGRACIÓ

EUA comença demà les batudes contra els immigrants

Trump assegura que en deportaran milers

Donald Trump i el secretari de Treball, Alex Acosta, ahir.

Donald Trump i el secretari de Treball, Alex Acosta, ahir.EFE/EPA/MICHAEL REYNOLDS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va confirmar ahir que el seu Govern iniciarà demà diumenge batudes massives en deu ciutats del país per deportar “milers” d’indocumentats i va dir que planeja visitar en algun moment un centre de detenció per a immigrants.

En declaracions als periodistes a la Casa Blanca, Trump va respondre afirmativament quan li van preguntar si és cert que el Servei d’Immigració i Duanes (ICE, en anglès) començarà les batudes aquest diumenge, com van avançar aquest dijous diversos mitjans de comunicació. “Tinc una obligació de fer-ho (...). Si entren il·legalment, se’n van fora”, va subratllar.

Almenys 18 nadons menors de dos anys d’edat van ser separats dels seus pares a la frontera dels EUA amb Mèxic entre 20 dies i 6 mesos durant l’aplicació de la política de “tolerància zero” l’any passat, segons un informe divulgat pel Congrés.

D’altra banda, el secretari de Treball dels EUA, Alex Acosta, va anunciar la dimissió per la seua actuació en el cas del magnat acusat de tràfic sexual de menors Jeffrey Epstein quan era fiscal federal del districte sud de Florida.

tracking