SEGRE

POLÍTICA CATALANA

La CUP treballa amb la hipòtesi que hi haurà comicis a la primavera

La formació redissenya avui el seu full de ruta després dels mals resultats electorals || Reguant reconeix que “tothom ha assumit que la república no existeix”

Imatge d’arxiu de l’exdiputada de la CUP Eulàlia Reguant.

Imatge d’arxiu de l’exdiputada de la CUP Eulàlia Reguant.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP treballa amb la idea que Catalunya tornarà a les urnes a tot estirar la pròxima primavera, segons va assegurar l’exdiputada Eulàlia Reguant. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Reguant va descriure com un “espectacle lamentable” l’acord a la diputació de Barcelona entre el Partit Socialista de Catalunya i Junts per Catalunya i va lamentar que els partits del Govern de la Generalitat es barallin “pel repartiment de cadires”.

Preguntada per un possible retorn de l’expresident de la Generalitat Artur Mas a la política activa, Reguant va dir que això voldria dir que “probablement durant 10 anys han passat moltes coses però hi ha inèrcies que no”.

L’ANC demana a JxCat i ERC “no ser comparsa” de Podem en el debat d’investidura de Sánchez

Reguant va apuntar que aquest cap de setmana les files anticapitalistes comencen a “posar les bases d’una nova proposta política”, amb la vista posada en els nous comicis. El seu objectiu serà “intentar revertir la resignació que s’ha instal·lat a les institucions catalanes i en part del moviment independentista”, ja que va admetre “que la república catalana no existeix” i va afirmar que tothom ho ha constatat.

Al document, que serà votat i possiblement aprovat en l’assemblea nacional d’avui, la CUP s’obre a promoure canvis d’estratègia amb l’objectiu de “generar nous escenaris d’enteniment per tal de poder exercir l’autodeterminació i la sobirania econòmica i popular”.

La ponència reafirma, tanmateix, l’aposta de la CUP per “la desobediència civil i institucional” a fi de “trencar les costures del règim del 78”.

Picabaralla de CCOO i l’ANC per una nova aturada de país El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, es va mostrar crític amb les estratègies que segueix l’independentisme. En una entrevista a ACN, Pacheco va rebutjar la crida de l’ANC de parar el país en cas de sentència condemnatòria per l’1-O. Va afegir que veu difícil repetir l’aturada del 3 d’octubre i que no hi ha condicions per paralitzar l’activitat econòmica de forma continuada.

tracking