SEGRE

TRIBUNALS

El Suprem rebutja un permís a Forn per assistir al Ple de l'ajuntament de Barcelona

La Sala rebutja que revesteixi les característiques d’extraordinari que li exigeix la Llei Penitenciària

El Suprem rebutja un permís a Forn per assistir al Ple de l'ajuntament de Barcelona

El Suprem rebutja un permís a Forn per assistir al Ple de l'ajuntament de BarcelonaDAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala del 'procés' en el Tribunal Suprem ha denegat el permís extraordinari sol·licitat per exconseller d’Interior en presó preventiva i regidor de Barcelona Joaquim Forn per assistir aquest dimarts al Ple de l’Ajuntament de Barcelona.

En una providència notificada aquest dilluns, la Sala rebutja que el permís revesteixi les característiques d’extraordinari que li exigeix la Llei Penitenciària i afegeix que, com ja ha assenyalat en altres ocasions, és conscient de les restriccions que implica la privació de llibertat per a l’edil mentre s’espera la sentència, si bé aquesta es considera proporcionada "respecte a la necessitat de preservar les finalitats del procés penal".

El tribunal es pronuncia així en coincidència amb el criteri expressat el passat dia 11 per la Fiscalia del Suprem, que va informar sobre l’existència d’un "greu risc de reiteració delictiva", ja que Forn torna a ostentar càrrec públic.

La Fiscalia incidia que "no pot ni ha de permetre’s" que Forn torni a "escenaris públics que permetin operar amb similars instruments jurídics que els que, en el seu dia, van ser utilitzats" per combatre l’Estat de Dret i vulnerar la Constitució.

L’exconseller va sol·licitar una nova sortida de presó -ja va acudir a la constitució del Consistori barceloní el juny passat- per poder ser present el proper 16 de juliol en el Ple del cartipàs (repartiment de càrrecs de responsabilitat en l’ajuntament).

tracking